İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yabancı öğrenciler Ordu Valiliği’nin misafiri oldu

‘The Sea Of Youth’ isimli proje kapsamında Türkiye, Azerbaycan, İtalya, Makedonya, Ermenistan, Romanya, Gürcistan ve Hırvatistan’dan gelen yabancı öğrenciler, Ordu Valiliğini ziyaret etti. Denizin insan yaşamındaki önemi, Avrupa Birliği bünyesindeki ortak bir sorun olan deniz kirliliğinin nedenleri ve sonuçları ile Avrupa Birliği çatısı altında kirlilikle mücadele yöntemlerini ve bireylere düşen sorumlulukları tartışmak üzere Ordu’ya gelen Avrupa’nın 8 farklı ülkeden gelen öğrencileri kabul eden Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, “Siz değerli gençleri, ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. 8 ülkeden katılan gençlerimiz var, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Romanya, Makedonya, Hırvatistan, İtalya ve Türkiye’de bunlar arasında.

ordu valiliği
Ordu mavi ile yeşilin kucaklaştığı, turizm açısından çok önemli bir yerleşim yeridir. Yaptığınız çalışma ve proje dünyanın ve doğanın korunmasında ne derece bilinçli olduğunuzun göstergesidir. Bu tür projeleri çok önemsiyoruz. Çünkü, bu tür ziyaretler sayesinde ülkeler arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı önem taşıyor. Proje sayesinde ülkeler ve insanlar arasındaki dostluklarda pekişmektedir. Burada kendinizi evinizde gibi hissedeceksiniz ve Türk misafirperverliğini en güzel şekilde sizlere yaşatacağız” diyerek teşekkür etti ve gençlerin yönelttiği soruları cevaplandırdı.
Proje ile ilgili bilgi veren koordinatör Halil Ulutaş, Proje kapsamında Avrupa ülkelerinin ortak bir sorunu olan deniz kirliliğine dikkat çekileceğini, toplumda farkındalık oluşturacak etkinlikler düzenleneceğini belirterek, Proje kapsamında öğrencilerin, Ordu’yu yakından tanıma fırsatı bulacaklarını kaydetti.
‘The Sea Of Youth’ isimli proje kapsamında Türkiye, Azerbaycan, İtalya, Makedonya, Ermenistan, Romanya, Gürcistan ve Hırvatistan’dan gelen öğrenciler 20 Aralık tarihine kadar Ordu’da olacak.
KARADENİZ HABER AJANSI

Yorumlar kapatıldı.