İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kendi kaleminden Yaşar Nuri’nin filozof, Kral ve Halife’si

Yaşar Nuri Öztürk, Aydınlık gazetesinde yayımlanan bugünkü yazısında akıllara zarar bir analize imza attı…”Avrasya coğrafyasının en büyük ülkesi olan Rusya’nın hamleci devlet başkanı Putin, İslam ve Müslümanlar meselesinin ele alındığı Cenevre toplantısında şu çarpıcı sözü söylemişti: “Biz, İslam ve Müslüman dendiğinde Kur’an’ı anlamak zorundayız ve ben böyle anlıyorum.” İtiraf edelim ki, bu sözü biz bugüne kadar, değil bir gayrimüslim devlet başkanından, Müslüman devlet adamlarından, hatta Müslüman din adamlarından bile duyamadık. Tam tersini duyduk. Bugün Türk devletinin bir terör örgütü olarak dikkat ve basiretle takibe aldığı dinci hıyanet çetesi Fethullahçılığın CIA hizmetkârı takkeli lideri şöyle diyordu: “Kur’an Müslümanlığı diye yeni bir sapıklık türettiler.” Talihsiz adam, bilmiyor ki, sapıklığın ta kendisi, söylediği o sözdür. (!!!!!HYETERT)

***
Yaşar Nuri Öztürk skandal bir analize imza atarak, “Putin, ‘filozof-kral’ olduğunu sadece Suriye meselesini ele alan Cenevre görüşmelerindeki dirayetiyle değil, ‘İslam meselesi’ndeki ufkuyla da göstermiştir.” dedi.
Dini konulardaki açıklamaları, hırs dolu yaşam tarzı, televizyon kanallarında ağza alınmayacak küfürlü sözleri ve güncel konularda birbirine zıt düşen açıklamalarıyla gündem olan Yaşar Nuri Öztürk, Aydınlık gazetesinde yayımlanan bugünkü yazısında akıllara zarar bir analize imza attı.
Putin güzellemesi yapması ve Avrasyacılığın taşlarını dizmeye çalışma çabası durduğu yerin neresi olduğunu göstermesi açısından önemli.
Ancak Öztürk kendisini aşıyor ve Putin’in sözlerini Allah’ın ayetleriyle eşleştiriyor.
En iyisi Yaşar Nuri Öztürk’ü Yaşar Nuri Öztürk’e emanet etmek.
İşte Öztürk’ün yazısının bir bölümü:
“Avrasya coğrafyasının en büyük ülkesi olan Rusya’nın hamleci devlet başkanı Putin, İslam ve Müslümanlar meselesinin ele alındığı Cenevre toplantısında şu çarpıcı sözü söylemişti:
“Biz, İslam ve Müslüman dendiğinde Kur’an’ı anlamak zorundayız ve ben böyle anlıyorum.”
İtiraf edelim ki, bu sözü biz bugüne kadar, değil bir gayrimüslim devlet başkanından, Müslüman devlet adamlarından, hatta Müslüman din adamlarından bile duyamadık. Tam tersini duyduk. Bugün Türk devletinin bir terör örgütü olarak dikkat ve basiretle takibe aldığı dinci hıyanet çetesi Fethullahçılığın CIA hizmetkârı takkeli lideri şöyle diyordu: “Kur’an Müslümanlığı diye yeni bir sapıklık türettiler.” Talihsiz adam, bilmiyor ki, sapıklığın ta kendisi, söylediği o sözdür.
Putin, İslam konusunda söylediği o cümleyle büyük bir devrim yapmıştır. Onun siyasal tavırları bu noktada bizi hiç ilgilendirmiyor. Biz bunu, küresel ölçekte bir devrim sayıyoruz. Devrimi, mesaj vermeyi, birkaç rekât Maun namazı kılmaya bağlayanlar, Putin’in bu mesajının enginliğini, derinliğini, kozmik ve küresel etkilerini hesaplamalıdırlar. Bu samimiyet ve dirayeti göstermelidirler.
Avrasya topraklarında 20. yüzyılın en büyük devrimlerinden birini, ‘Lenin-Stalin komünizmi’ni tarihe gömen Gorbaçov yapmıştı. 21. yüzyılın dinsel düşüncede en büyük devrimlerinden birinin ilk adımını da bana göre, bir başka Rus devlet başkanı olan Putin attı.
Putin, ‘filozof-kral’ olduğunu sadece Suriye meselesini ele alan Cenevre görüşmelerindeki dirayetiyle değil, ‘İslam meselesi’ndeki ufkuyla da göstermiştir.”

Yorumlar kapatıldı.