İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni, Rum ve Musevi Bestekarların Eserleriyle Müzik Ziyafeti

Yrd. Doç. Çetin Körükçü yönetimindeki İleri Türk Müziği Konservatuvarı Derneği, 23 Aralık Çarşamba, saat 20.00’de, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde bir konser veriyor… Türkiye’nin en köklü müzik topluluklarından biri olan koro bu konserinde, ülkemiz topraklarında uzun yıllardan beri nitelikli eserlere imza atan Ermeni, Rum ve Musevi bestekarların şarkılarıyla doyumsuz bir Türk sanat müziği şöleni sunuyor.

***
Yrd. Doç. Çetin Körükçü yönetimindeki İleri Türk Müziği Konservatuvarı Derneği, 23 Aralık Çarşamba, saat 20.00’de, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’nde bir konser veriyor.
Doyumsuz bir Türk sanat müziği şöleni
Türkiye’nin en köklü müzik topluluklarından biri olan koro bu konserinde, ülkemiz topraklarında uzun yıllardan beri nitelikli eserlere imza atan Ermeni, Rum ve Musevi bestekarların şarkılarıyla doyumsuz bir Türk sanat müziği şöleni sunuyor.
İleri Türk Müziği Konservatuarı Derneği Korosu, 1948 yılında Hüseyin Sadettin Arel, Ord. Prof. Salih Murat Uzdilek, Laika Karabey ve diğer bir grup musikisever tarafından kuruldu. Türk musikisinde gelenekten kopmadan geleceğe yönelik çalışmalar yapan grubun şefliği, 1973 yılından beri Yrd. Doç. Çetin Körükçü tarafından sürdürülüyor.

http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/2015/12/16/ermeni-rum-ve-musevi-bestekarlarin-eserleriyle-muzik-ziyafeti

Yorumlar kapatıldı.