İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

3. Uluslararası İlkadım Sempozyumu’nda Ermeni Meselesi Ele Alınacak

Samsun İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi işbirliğiyle 18–20 Aralık 2015 tarihleri arasında Samsun’da ” Tarihte Ermeniler ve Ermeni Meselesi ” konulu uluslararası sempozyum düzenlenecek. Türklerin Anadolu’ya gelişlerinden itibaren Ermeniler ve Türkler beraber yaşamaya başlamışlardır. Bu beraberlik Anadolu’da kurulan Türk devletleri ve daha sonra da Osmanlı devleti döneminde devam etmiştir. Bu nedenle Ermenilerle Türklerin kadim beraberlik ve dostlukları bulunmaktadır. Osmanlı devletinin zayıflamaya başlaması ile diğer gayr-ı Müslim topluluklar gibi Ermeniler arasında da milliyetçilik akımları ve daha sonra da Osmanlı devletinden ayrılma düşünceleri yayılmaya başladı.

Bu çerçevede 19. Asrın ikinci yarısından sonra Ermeniler dış güçlerin de desteklerini alarak Osmanlı devletine karşı terör hareketlerine girişmeye başladılar. Birinci Dünya Savaşına girerken Ermeni terör ve ayrılıkçı düşüncelerinin hat safhaya çıkınca Osmanlı devleti 1915 yılında “sevk ve iskan kanunu” çıkararak ayrılıkçı unsurları daha güvenli bölgelere nakletti. Teröre bulaşan Ermeniler de bu kapsamda değerlendirildi.

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi tarafından düzenlenen bu sempozyumda tarihte Ermenileri ve Ermeni meselesini tüm yönleri ile ele alınacak.
Sempozyumun dili Türkçe ve İngilizce olacak. 
KONU BAŞLIKLARI
İlkçağlarda Ermeniler
Roma döneminde Ermeniler
Bizans idaresinde Ermeniler
Türk devletleri idaresinde Ermeniler
Osmanlı devleti idaresinde Ermeniler
Ermeni isyanları
Büyük Güçler ve Ermeni Meselesi
Birinci Dünya Savaşı ve Ermeniler
1915 olayları ve Ermeniler
Karadeniz Bölgesinde Ermeniler
Samsun’da Ermeniler

Yorumlar kapatıldı.