İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya ile tazminat krizi

Meşkov’un açıklamalarının hemen ardından Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, ihlal olmazsa bir daha uçak krizi yaşanmayacağını belirterek, Türkiye’nin tazminat ödemesinin mümkün olmadığını kaydetti. Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın özür ve tazminat beklentileriyle ilgili A Haber kanalına yaptığı bir açıklamada, Türk hava sahasının Rusya tarafından ihlal edildiğini belirterek, ‘Hiçbir silahlı kuvvetler, kendi hava sahasını koruduğu için izam edilemez, özür ya da  tazminat gibi uygulamaya muhatap kılınamaz” demişti.

***
Rusya’nın düşürülen savaş uçağı için tazminat ve garanti isteğine Türkiye’den ret yanıtı geldi. Rusya ve Türkiye arasında yaşanan kriz derinleşiyor. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksey Meşkov, Türkiye’nin 24 Kasım’da düşürdüğü Rus savaş uçağı için tazminat ödemesi gerektiğini açıkladı.
Rus RIA haber ajansı, Meşkov’un ayrıca Türkiye’den benzer bir olayın gelecekte tekrarlanmayacağına dair garanti istediğini bildirdi.
Meşkov’un açıklamalarının hemen ardından Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tanju Bilgiç, ihlal olmazsa bir daha uçak krizi yaşanmayacağını belirterek, Türkiye’nin tazminat ödemesinin mümkün olmadığını kaydetti.
Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya’nın özür ve tazminat beklentileriyle ilgili A Haber kanalına yaptığı bir açıklamada, Türk hava sahasının Rusya tarafından ihlal edildiğini belirterek, ‘Hiçbir silahlı kuvvetler, kendi hava sahasını koruduğu için izam edilemez, özür ya da  tazminat gibi uygulamaya muhatap kılınamaz” demişti.
© Deutsche Welle Türkçe
DW,rtr/BK,NH

Yorumlar kapatıldı.