İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türk ve Yunan Yetenekli Engelliler Patrikhaneyi Ziyaret Etti

“Engelliler için değil Engelliler ile Birlikte, Yetenekli Engelliler” sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir araya gelen Türk ve Yunan yetenekli engelliler, Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti. Engelli gençleri Patrik Bartholomeos ağırladı.‘Engellilik’ kavramına toplumsal bakış açısını olumlu yönde değiştirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla hataya geçirilen “Engelliler için değil Engelliler ile Birlikte, Yetenekli Engelliler” projesi kapsamında Yunanistan ve Türk yetenekli engelliler bir araya geldi. Engelli gençler, proje yapımcıları Gültekin Bayır ve Hayganuş Aygal öncülüğünde Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret etti.

Salonunda ağırladığı engelli gençlerle yakından ilgilenen Patrik Bartholomeos, ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi. Kendisine yapılan ziyaretten memnun olduğunu belirten Patrik Bartholomeos, “Bu buluşma çocuklarımız ve gençlerimiz için çok güzeldir. Onlara moral vermiş oldunuz. İçinde bulundukları durumdan dolayı onların bir suçu yok. Allah böyle istedi. Durum böyle iken biz kendilerine hayatları için moral ve destek vermeliyiz. Sevgimizi elle tutulacak şekilde göstermeliyiz. Bu buluşmadan Yunan arkadaşları da davet etmenizden son derece memnun oldum. Türk-Yunan halkı komşu ve müttefiktir. Her alanda birbirimize destek olursak her iki taraf için faydalı olur” dedi.

Selanik ile İzmir arasında uçak ve gemi seferleri de başlayacağını belirten Patrik Bartholomeos, “Selanik Belediye Başkanı ile çok olumlu bir görüşme yaptım. O da Türk-Yunan dostluğundan yana bir arkadaşımızdır. İzmir’de yerel yöneticilerle iyi ilişkileri var. İzmir-Selanik arasında uçak ve gemi seferleri yapılacak. Başkan görüşmemizde bana ‘İstanbul ana şehir sayılıyor fakat İzmir ve Selanik iki kız evladı gibidir ve kendi aralarında kardeştirler’ dedi. Bu güzel bir yaklaşım” diye konuştu.
Ziyaret, Patrik Bartholomeos ile birlikte çekilen toplu fotoğrafın ardından son buldu.

Yorumlar kapatıldı.