İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vigen Sarkisyan: Soykırımı konuşuyoruz, çünkü tema bugün de güncel

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Vigen Sarkisyan, Avrupalı Demokrat Öğrenciler (EDS) Konsey toplantısının Erivan’da düzenlenmesinin önemini vurguladı, 2015 yılının Ermenistan için, Ermeni Soykırımının 100. Yılı anıldığından önemli olduğunun altını çizdi. Sarkisyan, tarihi anayurdunda katliamlara maruz kalan Ermeni halkının, varlıklarından mahrum edildiğini, her şeye karşı varlığını sürdürebildiğini, gücünü, dilini, kültürünü ve tarihi mirasını mobilize ederek devletini tekrar bulduğunu kaydetti… Türkiye’nin Soykırım gerçeğini inkara, inkarıyla yeni soykırımlara kapı araladığının altını çizen Sarkisyan, işte bu sebeple Adolf Hitler’in II. Dünya Savaşı esnasında”Bugün Ermeni Soykırımını kim hatırlıyor?” şeklinde  ordusuna hitap ettiğini belirtti.

***
Soykırıma ilişkin konuşuyoruz bizim hoşumuza gittiğinden değil, aksine tema bugün de güncel olduğundan ve özellikle bu bölgede devam ediyor. Beyanat 10 Aralık’ta Avrupa’nın en büyük gençlik kurumu olan Avrupalı Demokrat Öğrenciler (EDS) kuruluşu üyeleriyle buluşması esnasında  Ermeni Soykırımı 100. Yıldönümü Etkinlikleri koordinatörü, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Vigen Sarkisyan’dan geldi.
EDS üyeleri içinde bulunduğumuz günlerde Erivan’da konsey toplantısı gerçekleştirmekteler.
Sarkisyan, EDS Konsey toplantısının Erivan’da düzenlenmesinin önemini vurguladı, 2015 yılının Ermenistan için, Ermeni Soykırımının 100. Yılı anıldığından önemli olduğunun altını çizdi. Sarkisyan, tarihi anayurdunda katliamlara marus kalan Ermeni halkının, varlıklarından mahrum edildiğini, herşeye karşı varlığını sürdürebildiğini, gücünü, dilini, kültürünü ve tarihi mirasını mobilize ederek devletini tekrar bulduğunu kaydetti.
Türkiye’nin Soykırım gerçeğini inkara, inkarıyla yeni soykırımlara kapı araladığının altını çizen Sarkisyan, işte bu sebeple Adolf Hitler’in II. Dünya Savaşı esnasında”Bugün Ermeni Soykırımını kim hatırlıyor?” şeklinde  ordusuna hitap ettiğini belirtti. Türkiye bugün sadece Soykırımı inkar etmekle kalmamakta, Ermenistan’la olan sınırlarını da kapalı tutmaktadır.
”Soykırıma ilişkin konuşuyoruz bizim hoşumuza gittiğinden değil, aksine tema bugün de güncel olduğundan ve özellikle bu bölgede devam ediyor” diyen Sarkisyan 2015 yılında gerçekleştirilen etkinlikler kesitinde Ermeni Soykırımının 100. Yılı etkinlikleri çerçevesinde birçok etkinlik gerçekleştirildiği bunun amacının dünyaya hakikatin aktarılması ve bundan sonraki cürümlerin önlenmesi olduğunu kaydetti.
Sarkisyan buluşma sonunda Ermenistan-Diaspora, Ermeni-Rus ilişkileri vd. konulara ilişkin EDS’li gençlerin sorularını yanıtladı.
EDS Konsey oturumu, EDS üyesi Ermenistan Cumhuriyetçi Parti (ECP) Gençlik kuruluşunun davetiyle Erivan’da gerçekleştririlmekte.
EDS Heyeti bugün Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsünü ziyaret edecek.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.