İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

”Melodilerin uyumu” Ermeni ve Türk müzisyenlerin şarkılarını Erivan sahnesinde birleştirecek

Türkiye’den Sibil Pektorosoğlu, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Burak Malçok ve Mert Elmas’tan oluşan müzisyenler ile Ermenistan’ın önde gelen rock gruplarından The Beautified Project, 14 Aralık’ta Erivan Hagop Baronyan Müzikli Komedi Tiyatrosu’nda, 22 Aralık’ta İstanbul’da “Melodilerin Uyumu” için bir araya gelecekler.

Ermenistan’da Türkiye’den sanatçıların, Türkiye’de ise Ermenistan’dan bir rock grubunun ilk kez sahne alacağı proje kapsamında, The Beautified Project’in kurucusu Simonian’ın yazdığı “barışı yayan” bir şarkı, tüm müzisyenlerin katkısıyla rock unsurları, klasik Türk müziği enstrümanları ve klasik Batı müziğiyle aranje edilecek
NEWS.am muhabirine açıklamada bulunan Göksel Pakdemir, uzun yıllar komşu olarak yaşayan Ermeni ve Türk kültürlerinin birarada harmanlanıp birbirlerinin etkisini taşıdığını ifade ederek “Şu anda çalışmakta olduğum Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Ermeni müzisyenlerin katılımıyla Ermeni halk şarkıları albümü hazırlıyor. Sıkı kültürel bağlarımız bu şekide ifade edilecek. Biz kendi bireysel repertuvarımızda  güzel Ermeni müziği ve unsurlarını kullanmaktayız” dedi.

Türkiye-Ermenistan diyaloğunu, müzik aracılığıyla desteklemeyi amaçlayan “Melodilerin Uyumu”, ABD’nin Erivan Büyükelçiliği sponsorluğunda gerçekleştirilmekte.
Andre Simonian’ın yazdığı “barışı yayan” bir şarkıyı, Baktagir, Tokcan, Malçok ve Elmas, The Beautified Project müziğinin akustik rock unsurları ile klasik Türk müziği enstrümanlarını ve klasik Batı müziğini birleştirerek aranje edecek. Şarkıya bir de video çekilecek.

Mercan Dede’nin de destek verdiği “Melodilerin Uyumu” kapsamında, Andre Simonian’ın yönetmenliğini yaptığı bir belgesel de gelecek yıl gösterime girecek.
Ermenistan’da tanınan ve sevilen İstanbullu Ermeni şarkıcı Sibil Pektorosoğlu da İstanbul’daki ve Erivan’daki konserlerde sahne alacak.
Andre Simonian, Sibil Pektorosoğlu’nun projedeki rolünü, “Türk müzisyenler ile The Beautified Project arasındaki temel bağ” şeklinde tanımlarken, “Hem Türkiye’de hem de Ermenistan’da sevilen ve saygı duyulan Sibil, sevgi ve barışın bir sembolü” dedi.

Yorumlar kapatıldı.