İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye-Ermenistan yakınlaşması için buluşacaklar

Andaç Hongur
Ermenistan’ın önde gelen rock gruplarından The Beautified Project’in kurucusu Andre Simonian’ın girişimiyle hayata geçirilen “Melodilerin Uyumu” projesi, Türkiye’den ve Ermenistan’dan müzisyenleri, iki ülkenin yakınlaşması için bir araya getirecek. Türkiye-Ermenistan diyaloğunu, müzik aracılığıyla desteklemeyi amaçlayan “Melodilerin Uyumu”, ABD’nin Erivan Büyükelçiliği sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Ermenistan’dan The Beautified Project, Türkiye’den Sibil Pektorosoğlu, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan, Burak Malçok ve Mert Elmas’ın yer aldığı proje kapsamında, 14 Aralık’ta Erivan’da, 22 Aralık’ta İstanbul’da birer konser gerçekleştirilecek.
Ermenistan’da Türkiye’den sanatçıların, Türkiye’de ise Ermenistan’dan bir rock grubunun ilk kez sahne alacağı “Melodilerin Uyumu”, sadece konserlerden oluşmayacak.
Andre Simonian’ın yazdığı “barışı yayan” bir şarkıyı, Baktagir, Tokcan, Malçok ve Elmas, The Beautified Project müziğinin akustik rock unsurları ile klasik Türk müziği enstrümanlarını ve klasik Batı müziğini birleştirerek aranje edecek. Şarkıya bir de video çekilecek.
Mercan Dede’nin de destek verdiği “Melodilerin Uyumu” kapsamında, Andre Simonian’ın yönetmenliğini yaptığı bir belgesel de gelecek yıl gösterime girecek.
Ermenistan’da tanınan ve sevilen İstanbullu Ermeni şarkıcı Sibil Pektorosoğlu da İstanbul’daki ve Erivan’daki konserlerde sahne alacak.
Andre Simonian, Sibil Pektorosoğlu’nun projedeki rolünü, “Türk müzisyenler ile The Beautified Project arasındaki temel bağ” şeklinde tanımlarken, “Hem Türkiye’de hem de Ermenistan’da sevilen ve saygı duyulan Sibil, sevgi ve barışın bir sembolü” dedi.

Yorumlar kapatıldı.