İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vomank & Sayat Nova Vokal 11 Aralık’ta Saint Esprit Kilisesi’nde

Geçmişin hikayesini ve geleceğin hayalini bir arada tutarak bugünü anlatma gayreti içinde olan alternatif müzik grubu Vomank, 11 Aralık Cuma günü Saat 21.00’de konser verecek. Vomank’a Sayat Nova Vokal eşlik edecek.

Vomank (Kimileri), grubu Ermeni kültürünün önemli merkezlerinden olan İstanbul’da bir araya geldi. Kendini alternatif müzik grubu olarak tanımlayan Vomank, günümüzde ‘azınlık’ haline gelmiş bu kültürün müziğinden ve dilinden, yaşadığı yeri ve dünyayı anlatmaya çalışıyor. Bunu yaparken geleneksel Ermeni müziğine yakın duruyor ama onun sınırları dışında da dolaşıyor.
Vomank geniş bir repertuvar yelpazesi sunuyor: bu coğrafyada çok iyi bilinen ve farklı dillerde de söylenen geleneksel ezgiler, Arto Tunçboyacıyan, Sayat Nova gibi Ermeni müziğinin önemli müzisyenlerinden eserler, Taniel Varujan gibi Ermeni şairlerin şiirleri üzerine yapılan beste çalışmaları ve söz ve müziği Vomank’a ait olan Türkçe ve Ermenice özgün eserler…
1972 yılında kurulan, kilise ayinlerinin yanı sıra farklı temalarda geleneksel Ermeni müziği icra eden Sayat Nova Korosu’ndan bir grup, Sayat Nova Vokal adıyla bu konserde Vomank’a eşlik edecek.

Yorumlar kapatıldı.