İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Birleşmiş Milletler’de tartışılacak

Rusya bugün yapılacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında Türkiye ile yaşanan uçak krizini ve Türk askerinin Musul’a gitmesine ilişkin gelişmeleri gündeme getirmeyi planlıyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki askeri faaliyetleriyle ilgili Rusya’nın talebi üzerine bu gece bir tartışma oturumu düzenleneceğini bildirdi.

Rusya’nın, 24 Kasım’da bir Rus savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesi olayının BM Güvenlik Konseyi’nde görüşülmesi için talepte bulunduğu bildirildi. Uluslararası haber ajanslarının BM Güvenlik Konseyi diplomatik çevrelerine dayandırdığı habere göre Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki askeri faaliyetlerini konu alacak olan toplantı salı gecesi kapalı kapılar ardında gerçekleşecek. AP ajansına konuşan diplomat, Rusya’nın toplantıda ne diyeceği ile ilgili ayrıntı vermediğini bildirdi.
Konunun, 15 üyeli BM Güvenlik Konseyi’nin başka konularda yapacağı ve TSİ 21:00’de başlayacak toplantının ardından tartışılması bekleniyor. Oturumu bu ay Güvenlik Konseyi’ne başkanlık eden ABD yönetecek.

Yorumlar kapatıldı.