İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demirtaş Türkiye’den ‘soykırım’ özrü istedi

Demirtaş, Ermeni meselesiyle ilgili soru üzerine verdiği cevapta AKP’nin ‘Ermeni Açılımı’ adı altında yürüttüğü, uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin haklılığını tartışmaya açan politikaların sürdürülmesi gerektiğini savundu. HDP’nin de konuyla ilgili mecliste “hakikatleri araştırma ve yüzleşme komisyonları” kurulması için teklifler verdiğini söyleyen Demirtaş, Türkiye’nin bu sorunla “yüzleşmesi” gerektiğini iddia ederek özür dilemesi gerektiğini savundu. Demirtaş şu ifadeleri kullandı: “Geçmişteki bütün acılar bu gün açık yüreklilikle konuşulup tartışılıp samimi bir özürle birlikte geleceğe güvenle bakılabilirse iyi bir iş yapmış olabiliriz.”

***
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD’de katıldığı konferansta sözde Ermeni soykırımıyla ilgili Türkiye’nin özür dilemesi gerektiğini savundu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD’de katıldığı konferansta sözde Ermeni soykırımıyla ilgili Türkiye’nin özür dilemesi gerektiğini savundu. ABD’nin başkenti Washington’da bulunan Ortadoğu Enstitüsü’nün Türkiye Konferansı’na konuşmacı olarak katılan Demirtaş, Ermeni meselesiyle ilgili soru üzerine verdiği cevapta AKP’nin ‘Ermeni Açılımı’ adı altında yürüttüğü, uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin haklılığını tartışmaya açan politikaların sürdürülmesi gerektiğini savundu. HDP’nin de konuyla ilgili mecliste “hakikatleri araştırma ve yüzleşme komisyonları” kurulması için teklifler verdiğini söyleyen Demirtaş, Türkiye’nin bu sorunla “yüzleşmesi” gerektiğini iddia ederek özür dilemesi gerektiğini savundu.
Demirtaş şu ifadeleri kullandı: “Geçmişteki bütün acılar bu gün açık yüreklilikle konuşulup tartışılıp samimi bir özürle birlikte geleceğe güvenle bakılabilirse iyi bir iş yapmış olabiliriz.”

Yorumlar kapatıldı.