İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Af Örgütü’nden 301. Maddenin kaldırılması için kampanya

Uluslararası Af Örgütü, 2001’den bu yana her yıl birçok ülkede “Haklar İçin Yaz” adı altında kampanyalar düzenliyor. Örgüt, bu yıl Türkiye’de 10 Aralık İnsan Hakları Haftası dolayısıyla 12 hak ihlalini gündemine alacak. Af Örgütü Türkiye Şubesi tarafından gündemleştirilecek üç konudan ikisi; Ağustos ayında Atina’da arkadaşıyla birlikte homofobik ve ırkçı bir grubun saldırısına uğrayarak darp edilen Kostas Sakkas ile Malezyalı muhalif lider Enver İbrahim’in tutuklanmasını eleştiren tweet’leri nedeniyle yargılanan siyasi Zunar takma adıyla bilinen Zülküfli Enver Elhak’a yönelik. Af Örgütü, ‘TCK 301. Madde’ uyarınca “Türk milletini aşağılamak” iddiasıyla Aralık 2014’te yerel bir mahkeme tarafından 10 ay hapis cezası verilen Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni ve insan hakları savunucusu avukat Eren Keskin’e yönelik ihlali de gündemine alacak.

EREN KESKİN’E YÖNELİK İHLAL GÜNDEMDE
Af Örgütü, ‘TCK 301. Madde’ uyarınca “Türk milletini aşağılamak” iddiasıyla Aralık 2014’te yerel bir mahkeme tarafından 10 ay hapis cezası verilen Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni ve insan hakları savunucusu avukat Eren Keskin’e yönelik ihlali de gündemine alacak.
Af Örgütü, Keskin ve ifade özgürlüğü hakkını barışçıl bir şekilde kullanan insan hakları savunucularının yargılanmaması için TCK 301’in kaldırılmasını talep eden dilekçeyi imzalamaya çağırdı.
İLKİ POLONYA’DA YAPILDI
Kampanya hakkında ayrıntılı bilgiye http://haklaricinyaz.org adresinden ulaşılabiliyor.
Uluslararası Af Örgütü, “Haklar İçin Yaz” kampanyasını, her yıl 10 Aralık İnsan Hakları Günü kapsamında gerçekleştiriyor. Kampanyanın ilki 2001 yılında Polonya’da yapıldı. 2001’den bu yana her yıl düzenlenen kampanya kapsamında, dünyanın farklı yerlerinde insan hakları ihlaline uğrayanlara adalet için yetkililere çok sayıda mektup ve imza gönderiliyor.
ANF

Yorumlar kapatıldı.