İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İnsan Hakları Belgeselleri İzmir’de

İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10 Aralık’ta İzmir’de başlıyor. Dört gün sürecek festivalin bu yılki teması yaşam hakkı ve barış olarak belirlendi. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Temsilciliği ile Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Çalışmaları Topluluğu’nun işbirliğiyle düzenlenen 6. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin altıncısı 10 – 13 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Film Günleri’nin bu yıl ki teması “yaşam hakkı” ve “barış” olarak belirlendi.

Tüm gösterimlerin ücretsiz olduğu filmler Alsancak’taki Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek.
Film Günleri’nde seyirciler bir dilin nasıl öldüğünü, Türkiye’nin Güneydoğu illerinde yaşanan katliamlar, savaşları insan yaşamında yol açtığı tahribatları, Kobane’de kadınların yeni yaşam kurma mücadelesini, Ermeni soykırımını, mültecilerin dramını, Gezi Direnişi sırasında yaşanılan hak ihlallerini, Şili’de Allende’den kalan izleri, Filistin sorununu, mega kentlerin yol açtığı sosyal sorunları, zeytin ağaçlarını ve doğayı koruma mücadelesini anlatan belgesel filmleri izleyebilecek.
Filmler
Festival programında yer alan filmlerin bazıları şöyle…
Las Ultımas Palavras / Son Sözcükler
 Yönetmen : Rita Ender
25-35 yaşları arasındaki 19 Türkiyeli Yahudi gencine, Yahudi İspanyolcası dilinde hangi sözcükleri bildiklerini sorarak başlayan belgeselde, şarkıları ve yemekleri ile hala var olan bir dilin nasıl öldüğü tartışılıyor.
5 Broken Cameras / 5 Kırık Kamera
Yönetmen: Emad Burnat, Guy Davini
Kendi kendini yetiştirmiş bir kameraman olan Filistinli köylü Emad Burnat’ın gözüyle Filistin’de yaşananlar… Emad’ın yaşadığı köyde bir tecrit bariyeri inşa edilmektedir ve köylüler bu karara karşı bir direniş hareketi başlatmışlardır.
Madde 16: Yaşam Hakkı
Yönetmen: Veysel Kerem Hun, Yılmaz Kılıç
Muharrem Dalsüren belediyede temizlik işçisidir. Türkiye’de başlayan Gezi sürecinin sonunda onun da hayatı değişir. “Akrep” diye tabir edilen polis aracından atılan gaz kapsülünün sağ gözüne isabet etmesi sonucu bir gözünü kaybeder ve yeni hayatının öyküsü başlar.
Human / İnsan

Yönetmen: Yann Arthus – Bertrand
Human, içinde yaşadığımız dünyaya dair öykülerden ve resimlerden oluşan bir derleme üzerinden insan olmanın özünü araştırıyor. Yeryüzünün nefes kesici görüntülerini karşımıza getiren film, varoluşumuzun anlamı konusunda düşünmemizi sağlıyor.
Dûr / Uzak
Yönetmen: Vahap Sarıaltın
Çekimleri Yunanistan’daki mülteci kampında yapılmış olan, yalnız bir kadının seksen yaşındaki annesini Rojava bölgesinden her türlü zorluklara rağmen Yunanistan’a ulaştırabilme sürecini ve yaşam mücadelesini anlatıyor. (YY)
Film Günleri’nin programına buradan ulaşabilirsiniz.
İnsan Hakları Belgeselleri İzmir’de
İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10 Aralık’ta İzmir’de başlıyor. Dört gün sürecek festivalin bu yılki teması yaşam hakkı ve barış olarak belirlendi.
İstanbul – BİA Haber Merkezi
04 Aralık 2015, Cuma 14:24
 
 
İlgili Haberler
Hangi İnsan Hakları? Film Festivali’nde Perde Mültecilere Açılıyor
24 Kasım 2015
7. Hangi İnsan Hakları? Film Festivali, 5-9 Aralık’ta İstanbul’da, ardından Diyarbakır, Ankara ve …
Dosyalar
1.jpg
2.jpg
Bugün En Çok Okunanlar
Peter Jackson: Fotoğraflardaki Gollum Değil, Smeagol
03 Aralık 2015
AVUKAT GÜLİZAR TUNCER YAZDI
Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Ne Demek?
21 Ekim 2014
Sancaktepe’de Polis Baskınında Bir Kadın Öldürüldü, Mahalleli: Çatışma Sesi Duymadık
04 Aralık 2015
Berkin Elvan Mesajı Nedeniyle İşten Atılan Öğretmen İçin Kampanya
03 Aralık 2015
Sur’da Öldürülen 16 Yaşındaki Çubuk Toprağa Verildi
03 Aralık 2015

Yorumlar kapatıldı.