İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa soykırım yasasını yeniden gündeme aldı

Fransa’da sözde Ermeni soykırımının reddini suç sayan kanun yeniden meclise sunuldu. 25 Kasım’da da Milli Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülen yasanın bugün Meclis’te 26’ya karşı 12 oy ile komisyona gönderilmesine karar verildi. Oylamada 39 kişi oy kullandı.

Fransa soykırım yasasını yeniden gündeme aldı
Ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Marsilya Milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanan yasa tasarısı parti grubunun desteğiyle Fransız Meclisi’ne sunulan tasarı mecliste görüşüldü.
25 Kasım’da da Milli Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülen yasanın mecliste 26 ‘ya karşı 12 oy ile komisyona gönderilmesine karar verildi.
Tasarıda, “20’nci yüzyıldaki soykırımlar ve insanlığa kaşı işlenen suçları inkar edenler cezalandırılsın” ifadelerine yer verildi.
Nicolas Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığında Marsilya Milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanan ve Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısı Fransa Ulusal Meclisi ve Senato’da kabul edilmiş, yasa, Fransa Anayasa Konseyi tarafından anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti.

Yorumlar kapatıldı.