İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Şarkiyatçı: Soykırımın inkarını cezalandıran yasa tasarsı Duma’da Ermeni dostlarını ortaya çıkarır

Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Direktör yard Suren Manukyan, ‘Onlar daha önce de bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler ve göründüğü kadarıyla tasarı çoktan hazıranmıştı. Münasip vesile yaratıldığında bunu sunmuşlar. Yasa tasarısının akıbeti, Devlet Dumasında hangi grubun bizimle beraber olduğu, kimin Ermenistan-Rusya ittifakına inandığını, kimin için siyasi konjonktürün daha önemli olduğunu anlamamıza olanak sağlar. Biz acaba bunun sadece ABD Kongresi yanısıra Rusya Devlet Dumasına olup olamıyacağını  göreceğiz’.

***
Ermeni Soykırımının inkarını cezalandıran yasa tasarsı RF Devlet Duması’nda kimlerin Ermenistan’ın gerçek dostları olarak kabul edilebileceğini gösterir. Beyanat 30 Kasım’da basına açıklamada bulunan Ermeni Soykırımı Müze-Enstitüsü Direktör yard Suren Manukyan’dan geldi. 
Yasa tasarısınınn akıbetinin henüz bellli olmadığını kaydeden Manukyan, Tasarının Duma Genel Kurulu gündemine girdiğini, ancak oylamanın Rus-Türk ilişkilerinde gerilimin yumuşadığı bir anda olabileceğini kaydetti. İktidardaki ‘Yedinaya Rosiya’ partisinin ne yönde oyunu kullanacağ anlaşılmamakta. Parti henü tasarıya ilişkin net bir tutum sergilememekte. Tasarıyı öneren ‘Sprevidlivaya Rosiya’ Partisi Gn. Bşk. Sergey Mironov, uzun süredir Ermeni Soykırımını savunan kararlı bir çizgi izlemekte.
Manukyan şunları da kaydetti:
‘Onlar daha önce de bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler ve göründüğü kadarıyla tasarı çoktan hazıranmıştı. Münasip vesile yaratıldığında bunu sunmuşlar. Yasa tasarısının akıbeti, Devlet Dumasında hangi grubun bizimle beraber olduğu, kimin Ermenistan-Rusya ittifakına inandığını, kimin için siyasi konjonktürün daha önemli olduğunu anlamamıza olanak sağlar. Biz acaba bunun sadece ABD Kongresi yanısıra Rusya Devlet Dumasına olup olamıyacağını  göreceğiz’.
Rusya’nın daha 1995 yılında Ermeni Soykırımını Kabul eden ilk devletler arasında olduğunu kaydedelim.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.