İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye’ye yönelik ekonomik yaptırımları imzaladı

Rusya, Türk malı ürünlerin ithalatına da sınırlandırma getirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye karşı bazı Türk malı ürünlerinin yasaklanması dâhil bir dizi ekonomik yaptırımlar içeren kararnameyi onayladı. Kremlin’den yapılan yazılı açıklamayla duyurulan ve Putin’in onayından geçen kararnameye göre bazı Türk malı ürünlere ithalat kısıtlamaları, bazı Rus şirketlerine de Türk vatandaşlarını işe almalarına sınırlandırma getirildi.

Bu sınırlama 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek ve yeni işe alımları kapsayacak.
Açıklamada hangi ürünlere yasak getirildiğine dair ayrıntı verilmedi. Rusya’dan Türkiye’ye yapılan charter uçuşların sona erdirilmesi ve Rus turizm şirketlerine de Türkiye’de tatil paketi satışını durdurmaları çağrısı yapıldı.
Açıklamada, “Tur şirketleri ve turizm acentaları, Rus vatandaşlarına Türkiye Cumhuriyeti’ne gidişi içeren paketleri satmaktan kaçınmalıdır” dendi.
TIKLAYIN: 5 GRAFİKTE TÜRKİYE – RUSYA EKONOMİK İLİŞKİLERİ

Image copyrightAP
Rusya’da faaliyet gösteren bazı Türk şirketlerine de kısıtlamalar getirileceği açıklandı.
Yaptırımlar kapsamında Rusya, 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk vatandaşlarına yönelik vizesiz seyahat hakkını da kısmen askıya aldı. Önlemler, Rusya’da geçici ve daimi ikametgâhı olan Türk vatandaşlarını ve Türk diplomatlarıyla ailelerini muaf tutuyor.
TIKLAYIN: ERDOĞAN: ÜZGÜNÜZ, BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİK
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/11/151128_erdogan_rusya
TIKLAYIN: ERDOĞAN: RUSYA ATEŞLE OYNAMASIN
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2015/11/151127_rusya_ret_putin_erdogan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Balıkesir’de Rus uçağının düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yaşanan hadiseden dolayı gerçekten üzgünüz. Biz böyle olmasını arzu etmezdik, istemezdik ama maalesef böyle bir şey oldu. Temenni ederim ki bundan sonra böyle bir şey olmaz” diye konuştu.
Erdoğan Cuma günkü açıklamasında ise, “Rusya’ya çok samimi olarak, ateşle oynamamasını tavsiye ediyoruz” demişti.

Yorumlar kapatıldı.