İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa’daki Anadolu Diasporasının Sesleri

Fransa’daki Anadolu diasporasının sesleri buluşması kapsamında gerçekleştirilen bu yeni konferans, ACORT temsilcisi (Türkiye kökenli vatandaşlar meclisi) ile Türk-Ermeni diyalogu için birçok dilde ve birçok cephede faaliyet gösteren YERKIR-Europe’un Fransız temsilcisini bir araya getiriyor. Çok farklı kökenli iki dernek. ACORT, 80′lerin başında belgesiz göçmenlerin hareketi vesilesiyle Türk işçileri tarafından sosyal ve göçmen hakların savunulması için kuruldu. Günümüzde, ACORT Türk kökenli Fransız vatandaşların Fransa’da sivil yaşama katılımları ve asıl kökenlerin ayrışmaları ötesinde, Türk kültür çeşitliliğini yeniden birlikte yaşatmayı savunuyor. Türk-Ermeni derneği YERKIR-Europe ise dijital platformu REPAİR (Fransızca, İngilizce, Ermenice ve Türkçe çevirili www.repairfuture.net) aracılığıyla Türkiye, Ermenistan ve Ermeni diasporasının kanaat önderlerinin  görüşlerini dile getirip. Ermeni-Türk sorunların çözümü üzerinde çalışıyor.

Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek buluşmada, ACORT temsilcisi Ümit Metin ve YERKIR-Europe temsilcisi Armen Ghazarian derneklerinin Türkiye ile geliştirmeye çalıştıkları yaklaşım ve  ilişkiyi tartışacaklar. Bir bağlantı ve diyalogun kurulması, bir Fransız-Türk ve Fransız-Ermeni olarak kendi misyonunun gerçekleştirilmesi için önemli hatta kaçınılmaz mıdır ? Keşif veya yeniden keşif süreci var mıdır ? Türkiye’deki sivil toplum ve entellektüel dünya ile muhatapları ve eylem fırsatları var mıdır ? Bir diaspora bünyesinde kurulan bağları ele alarak, Fransız ya da Avrupa vatandaşlığının varsaydığı ortak temelinin kaçınılmaz Türk-Ermeni diyaloğuna neler getirebileceğine değinecekler.
Armen Ghazarian ve Ümit Metin bu sorunları tartışmak üzere karşılıklı yaklaşımlarını ve alandaki pratik deneyimlerini paylaşacaklar.
Turkce/Fransizca simultane ceviri.

Yorumlar kapatıldı.