İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler Patrik için mahkemeye başvurdu

Demans teşhisi nedeniyle 2008 yılından beri görevini sürdüremeyen Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a vasi tayini için mahkemeye başvuru yapıldı. Bunama olarak da bilinen Demans teşhisi nedeniyle 2008 yılından beri görevini sürdüremeyen Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’a vasi tayini için mahkemeye başvuru yapıldı. 4 Ermeni vatandaş tarafından İstanbul 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, Türkiye Ermenileri Patriği olan Mesrob Mutafyan’ın yaklaşık 9 yıldır hasta olduğu ve temyiz kudretini kaybettiği belirtildi. Parik’in demans hastası olduğu ve bu durumun gerek cemaat, gerekse de basın vesilesiyle kamuoyu tarafından da bilindiği kaydedilen dilekçede,akıl zayıflığı ve hastalık sebebiyle menfaatlerini idrak edemeyen Mutafyan’a vasi tayin edilmesi gerektiği kaydedildi. (Bari şu değerli Ermenilerin ismini de verin de bu aslanları tanıyalım, kimi öveceğimizi(!) bilelim. HYETERT)

VASİ ADAYI ANNESİ
Parik’in tıbbi durumunun ortaya konulduğu 21 Temmuz 2008 tarihhli doktor raporunun da ek yapıldığı dilekçede, ayrıca en uygun vasi adayının oğlunun durumuna çok üzülen ve hastanede ona sürekli refakat eden annesi Mari Mutafyan olduğu belirtildi.Anne Mutafyan’ın vasilik görevini kabul etmemesi durumunda re’sen uygun görülecek kişinin vasi tayinine karar verilmesi talep edildi. Mahkeme, dilekçeyi işleme oyarak duruşma günü belirledi.
HASTANEDE BULUNUYOR
Patrik Mesrob Mutafyan 2008’de, geçirdiği guatr ameliyatı sonrası bir süre dinleneceği söylenmişti. Herkes iyileşip görevinin başına dönmesini beklerken bu istirahat süresi uzadıkça uzadı. Mutafyan’ın 52 yaşında ‘demans’ yani bunama hastalığına tutulduğu anlaşıldı. Mutafyan, şuanda Yedikule Sırp Pırgiç Ermeni Hastanesi’nde devamlı suretle tedavi görüyor. Annesi Mari Mutafyan ise sürekli olarak yanında refakatçi olarak bulunuyor.
SEÇİM YAPILAMIYOR

1998’de 84. Patrik olarak seçilen Mesrob Mutafyan’ın yokluğunda Ermeni Patriği ve Türkiye Ermenileri Ruhani Başkanlığı görevine ilişkin vekillik görevini Aram Ateşyan üstlendi. Ancak Mesrob halen hayatta olduğu için patriğin belirlenmesi konusunda seçim yapılamıyor.

Yorumlar kapatıldı.