İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

15 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası Karaman’da Yapılacak

8 ülkenin katılacağı ve Sponsorluğunu Karaman Belediyesi’nin yapacağı Karaman Belediyesi Kent Konseyi 15 Yaş Altı Balkan Badminton Şampiyonası, 04-06 Aralık 2015 tarihleri arasında Karaman’da yapılacak. Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Sırbistan, Makedonya, Ermenistan ve Gürcistan olmak üzere toplam 8 ülkeden 200’e yakın sporcunun katılacağı şampiyonaya millilerimiz yine şampiyonluk parolasıyla çıkacak

Türk Dili’nin Başkenti Karaman’ın artık birçok spor organizasyonuna rahatlıkla ev sahipliğini yaptığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “20-22 Şubat 2015 tarihleri arasında yine ilimizde gerçekleştirilen 19 Yaş Balkan Badminton Şampiyonasına başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptık. Böyle büyük spor organizasyonları hem kentin tanıtımına büyük katkı sağlıyor, hem de o kentte sporun yaygınlaşmasına büyük katkı sağlıyor. 4-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Karaman Belediyesi Kent Konseyinin sponsorluğunda gerçekleşecek olan 15 Yaş Altı Şampiyonası ile yine hem ilimizin tanıtılmasına katkı sağlamış olacağız hem de daha çok gencimizi sokaktan alarak sporun içine aktarmış olacağız. Ayrıca ilimizde gerçekleşecek olan bu büyük organizasyon ile okullarımıza ve öğrencilerimize badminton topu ve raketi dağıtılacak, okullarımızda badminton branşı tanıtılarak, müsabakalarda gençlerimize çeşitli hediyeler verilecek” dedi.
Türk Badmintonunun iyi bir altyapıya sahip olduğunu da değinen Kısacık, “Milli Badmintoncularımız geçmiş organizasyonlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmesini bilmişlerdir. İnanıyorum ki, bu organizasyonda da sonuç değişmeyecek” diye konuştu.
Karaman’ın şampiyonaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacağını belirten Kısacık, “Balkan Şampiyonası’nda takımda ve ferdilerde ülkemizi temsil edecek sporcularımıza şimdiden başarılar diliyorum. Ülke olarak badminton branşında başarılarımız devam edecek. Bizlere bu imkânları sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Karaman Valimiz Murat Koca’ya, Şampiyonanın Sponsorluğunu yapan Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a ve müsabakanın Karaman’a alınmasında büyük katkıları olan Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar kapatıldı.