İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Yeni CHP, soykırım iftiracılığı üssü oldu”

Eski CHP’li Birgül Ayman Güler, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan’ın Ermeni gazetecilerle görüşmesini değerlendirdi, “CHP’yi soykırım iftiracılığının üssü haline getirdiler” dedi. CHP İzmir eski Milletvekili Birgül Ayman Güler; CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan’ın bir grup Ermeni gazeteciyle görüşmesine sert tepki gösterdi. Güler, “Yeni CHP, 2015 soykırım iftiracılığına üs olmuş” suçlamasıyla tepkisini dile getirdi.

 Eski CHP’li Birgül Ayman Güler, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada CHP’li Tanrıkulu ve Doğan’ın Hrant Dink Vakfı tarafından düzenlenen “Türkiye- Ermenistan Gazeteci Diyalog Programı” kapsamında Türkiye’de bulunan bir grup Ermeni gazeteciyle yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Daha önce de Seliha Doğan’ın ‘soykırımın yüzüncü yılında milletvekili olmasını manidar bulduğu’ açıklaması yaptığını ve Tanrıkulu’nun ‘soykırımla yüzleş’ pankartının arkasında yürüdüğünü belirten Güler, “Soykırımla yüzleş pankartı taşıyan ve CHP’nin genel başkanına yardımcı olan kişi ile ‘soykırımın yüzüncü yılında benim vekil olmam çok manidar’ diyen milletvekili yapılmış kişi, yani soykırım iftiracısı kanat, CHP makamlarında uluslararası işlere kalkışıyorlar. ‘Köprü olacaklarmış’. Mesele şu ki, iftiracıların temsilcisi oldukları için, Türkiye’yi ve CHP’yi temsil etmiyorlar” dedi. Birgül Ayman Güler, “Çok çalışıyorlar, çok… Kurultay’da daha yüksek görevlerle ödüllendirilmelerini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
‘İftira sergisi açtılar’
CHP İzmir eski Milletvekili Birgül Ayman Güler ayrıca CHP’li Çankaya Belediyesi’nin 10 Kasım’da açtığı sergiyi de eleştiri yağmuruna tuttu. Birgül Ayman Güler, “Yeni CHP, 2015 soykırım iftiracılığına üs olmuş… Bu yılın başında genel başkan yardımcıları ‘soykırımla yüzleş’ pankartına sarınıp yürüyüş yaptılar. Pankartçılardan biri TBMM Başkan Vekili yapıldı. Soykırım iftiracısı kişileri 1’inci sıradan milletvekili yaptılar. Bir iftira gönüllüsü eski devlet başkanını 29 Ekim 2015’te misafir ettiler. Çankaya Belediyesi 10 Kasım’da iftira adına fotoğraf sergisi açtı. İftiracılar MYK salonunda ‘diaspora dosttur’ diye resmi toplantı organize ettiler. ‘Dur bakalım n’olacak’ diyenlere, hakikaten durun biraz daha bakalım, 2015 daha bitmemiştir belki” diye konuştu. YAĞMUR UYGUR BAYDEMİR

Yorumlar kapatıldı.