İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Kilisesi Depoya Çevrildi

Nadir Uysal
Bayındır’da İzmir Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın restore edip kültür merkezi olarak kullanılması için belediyeye verdiği Tarihi Ermeni Kilisesi’nin hurda deposu olarak kullanıldığı ortaya çıktı. AK Parti Bayındır İlçe Başkanı Uğur Demirezen, İzmir Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen ilçedeki tarihi Ermeni Kilisesi’nin Bayındır Belediyesi tarafından depo olarak kullanıldığını öne sürdü. İzmir’in Bayındır ilçesinde, dönemin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in girişimleri sonucu, İzmir Valiliği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi Ermeni Kilisesi’nin bugünkü hali yürek sızlatıyor.

 AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, büyük emeklerle aslına uygun olarak restore edilen kilisenin, CHP’li belediye tarafından depo olarak kullanıldığını söyledi. Demirezen, “1857 yılında Bayındır’da yaşayan Ermenilere hizmet etsin diye yapılan kilise, Cumhuriyet döneminde sinema olarak kullanılmış. Viraneye dönen bina 2010 yılında Başkanımız Mehmet Kertiş’in girişimiyle aslına uygun restore edildi” dedi.
1 milyonluk kağıt deposu
Tarihi binanın, 1 milyon lira harcanarak eski haline geldikten sonra Bayındır Belediyesi’ne, “Hasan Hulki Yönt Kültür Merkezi” adı ile sosyal amaçla kullanılsın diye verildiğini hatırlatan Demirezen, kilisenin bugünkü CHP’li belediye tarafından hurda ve karton deposu olarak kullanmasının utanç verici olduğunu söyledi. Kapısında bekçi bile olmayan binanın içinde bira şişeleri ve çirkin görüntüler yer aldığını öne süren Demirezen şöyle konuştu: “Her fırsatta, tarihi değerlerimize ve kültürümüze sahip çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Ufuk Sesli ve yönetimi burayı halka açmak yerine depo yapıyor. Bayındır’ın bir karış toprağının peşinde olduğunu söyleyen Sesli, sözleriyle çelişiyor. Bayındır’ın her köşesinde halen AK Parti’nin yaptığı hizmetlerin rüzgarları esiyor.”
NADİR UYSAL

Yorumlar kapatıldı.