İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ogün Samast’ı Altı Kamu Görevlisi İzliyordu

Hrant Dink cinayetiyle ilgili kamu görevlileri hakkındaki soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, olay yerinde tetiği çeken Samast’ı izleyen altı sivil kamu görevlisi vardı.
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde kamu görevlileriyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma dosyasına giren bilgilere göre, olay yerinde altı kamu görevlisi vardı.

TIKLAYIN – DİNK SORUŞTURMASINDA YENİ BELGELER
Milliyet’ten Tolga Şardan’ın haberine göre, olay yeri çevresindeki baz istasyonlarının yeri cinayetten bir süre sonra değiştirildi.
TIKLAYIN – BAKIRCIOĞLU: ENGİN DİNÇ’İN İFADESİ TRABZON EMNİYETİ’Nİ AKLAMAZ
TİB’den alınan telefon görüşme kayıtlarının incelenmesi sonucunda, Dink öldürülmesinden hemen önce cinayetin işlendiği çevrede altı kamu görevlisinin bulunduğu anlaşıldı.
Cinayetten önce telefon trafiği
Savcı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kamera görüntüleri ve telefon kayıtları incelendi. Habere göre soruşturmada ulaşılan bilgiler şöyle:
* Cinayetin meydana geldiği bölgedeki baz istasyonlarının bazılarının yeri cinayetten hemen sonra değiştirilmişti.
* Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) savcılığa gönderdiği 2006 ve sonrasındaki kayıtlar, eldeki telefon kayıtları ve bölgedeki tüm kamera kayıtları incelendi. İnceleme sonucunda Samast’ın, cinayetten önce olay yerine yakın olan bir telefon kulübesinden 12:48’den itibaren cinayet anına kadar üç kez arama yaptığı belirlendi.
* Samast, İstanbul’a gelmesiyle birlikte İstanbul ve Trabzon’daki Emniyet ve Jandarma birimleriyle, geçmişe göre daha fazla telefon görüşmesi yaptı.
* Cinayet soruşturmasında adı geçen Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi’nde görevli bir memur da olay günü 8:10-14:20 saatleri arasında Erhan Tuncel’le bağlantısı olan bir polis memuruyla beş kez uzun süreli görüşme yaptı.
* Aynı rütbeli memur, olaydan hemen önce İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli beş kişiyle ayrı ayrı temas kurdu.
* Telefon HTS kayıtları ve kamera görüntülerindeki incelemelerde, Dink’i vuran Samast’ın peşinde altı sivil kamu görevlisi vardı. Samast’ı çapraz biçimde takibe almışlardı. Bazı görevlilerin, hem Halaskargazi Caddesi hem de Şafak Sokak üzerindeki kameralara takıldı.
* Bu görevlilerden birisinin kimliği net olarak belirlendi. Cinayetin işlendiği dönemde İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nda astsubay olarak görev yapıyordu.
* Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi’nde kayıtlı yardımcı istihbarat elemanı olarak görev yapan Erhan Tuncel, 23 Kasım 2006’da haber elemanlığından çıkartılmasına rağmen şubeyle irtibatı kesilmedi. Tuncel, Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi görevlileriyle cinayet gününe kadar 34 kez telefonla konuştu. (AS)

Yorumlar kapatıldı.