İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Lo Xisyun: Ermenistan, İpek Yoluna hem ikili hem de çoklu formatlarda katılabilir

Çin’in Erivan Büyükelçilik danışmanı Lo Xisyun, Bugünkü platformun İpek Yolu Ekonomik Bölgesinin ortak inşasına yönelik görüş alışverişi için çok iyi bir platform olduğunu belirten diplomat ‘Ermenistan ve Çin iyi ilişkilere sahiple, yüksek siyasi güven düzeyi korunmakta, insani, ekonomik ve ticari ilişkiler gelişmektedir. İpek Yoluna ilişkin olarak, Ermeni çalışma arkadaşlarımızla görüşmelerde bulunma ve kararlar almaya hazırız’ dedi.

***
İpek Yolu Projesinin hayata geçirilmesinde elverişlilik çok önemli. Herhangi bir ülkeyi bu proje katılmaya mecbur etmiyoruz. Beyanat 20 Kasım’da ’21 yy.ın İpek Yolu: Perspektifler ve İşbirliği’ başlıklı forum çerçevesinde basına açıklamada bulunan Çin’in Erivan Büyükelçilik danışmanı Lo Xisyun’dan geldi.
Bugünkü platformun İpek Yolu Ekonomik Bölgesinin ortak inşasına yönelik görüş alışverişi için çok iyi bir platform olduğunu belirten diplomat ‘Ermenistan ve Çin iyi ilişkilere sahiple, yüksek siyasi güven düzeyi korunmakta, insani, ekonomik ve ticari ilişkiler gelişmektedir. İpek Yoluna ilişkin olarak, Ermeni çalışma arkadaşlarımızla görüşmelerde bulunma ve kararlar almaya hazırız’ dedi.
‘Ermenistan İpek Yoluna Avrasya Ekonomik Birliği çerçevesinde mi katılacak?’ sorusuna Lo Xisyun ‘Hem ikili hem de çoklu formatta. Bu meseleyi görüşüyoruz. Burada önemli olan, inisiyatifte şeffaflık ilkesinin muhafaza edilmesidir. Müzakereler esnasında ortak dil buluruz, mutabakata ulaşır, çalışır ve sonuçlarını alırız’ şeklinde yanıtladı.
NEWS.am muhabirinin ‘Ermenistan ekonomik anlamda Çin için neyiyle cezbedici olabilir?’ sorusuna Xisyun şu yanıtı verdi:
‘Ermenistan, Çin için ticaret, temas ve dostluk alanlarında ortak menfatler paylaştığımız bir partnördür. Dostluk ticaretten bile önemlidir’.
İpek Yolunun Ermenistan sathından devam etmesinin ne ölçüde olası olduğuna ilişkin soruya diplomat ‘İpek Yolu sadece bir yol vya anayol değil’ şeklinde yanıtladı.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.