İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Esad Putin’i Övdü: Hristiyan Uygarlığının Güvenebileceği Tek Savunucusu

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Fransız dergisinde Putin’i övdü. Esad, Putin’in “Hristiyan medeniyetinin güvenebileceği tek savunucusu” olduğunu söyledi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “Hristiyan medeniyetinin güvenebileceği tek savunucusu” olduğunu söyledi. Fransız Valeurs Actuelles dergisine konuşan Esad, “Dünyanın şu anki durumuna baktığımda Vladimir Putin’in, bir kişinin güvenebileceği Hristiyan medeniyetinin tek savunucusu olduğunu anlıyorum.” ifadelerini kullandı.

TERÖRE KARŞI ÖNEMLİ BİR YOL OYNUYOR
Fransız dergisi Valeurs Actuelles’e bir röportaj veren Beşşar Esad, Vladimir Putin’in terör ve İslami aşırılığa karşı önemli bir rol oynadığını söyledi.
“BÖLGEDEKİ TEK LAİK ÜLKEYİ YOK ETMEK İSTİYORLAR”
Dergiye röportajında kendi geleceği konusunda da mesajlar veren Esad, Suriye halkının ve Suriye Parlementosu’nun istemesi halinde de başkanlıktan çekilebileceğini dile getirdi. Görevden istifa etmesine dair bir konunun ise uluslararası seviyede henüz dile getirilmediğinin altını çizdi. Esad, “Benim görevden ayrılma olasılığı uluslararası konferanslarda ele alınmamalı. Gitmem veya kalmam kesinlikle sadece Suriye halkının iradesine ve parlamentonun kararlarına bağlı. Suriye’yi yok etmek isteyenler, bölgedeki son laik ülkeyi yok etmek istiyor. Laiklik, Suriye devletinin ayrılmaz parçasıdır. Ve bu bütün Ortadoğu için büyük önemli.” diye konuştu.
“FRANSA POLİTİKASINI DEĞİŞTİRİRSE İSTİHBARAT PAYLAŞIRIZ”
Esad, Paris saldırılarının ardından verdiği röportajında; ancak Fransa yönetiminin bölgeye ilişkin politikalarını değiştirmesi halinde Fransa ile istihbarat paylaşımında bulunacağını kaydetti. Esad, “Eğer Fransa hükümeti terörle mücadele konusunda ciddi değilse, terörü destekleyen bir ülke, bir hükümet veya bir kurumla işbirliği yaparak zamanımızı boşa harcamayacağız.” dedi.
KATAR VE SUUDİ ARABİSTAN MESAJI
Fransa’nın Katar ve Suudi Arabistan ile birlikte mücadele ettiği müddetçe teröre karşı mücadele edemeyeceğini savunan Esad, “Önce politikanızı, tek bir kritere dayanacak ve terörü desteklemeyen, ona karşı mücadele eden ülkeleri birleştiren ittifakın parçası olacak şekilde değiştireceksiniz.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar kapatıldı.