İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Obama: Suriye’de Esad’ın geleceği olmadığına inanıyoruz

ABD Başkanı Obama G20 zirvesinin kapanış oturumunda bir konuşma yaptı. Obama Suriye’de bir güvenli bölge girişiminin ters tepeceğini söylerken, Suriye’de Esad’ın bir geleceği olmadığına inandıklarını söyledi. “IŞİD denilen zalim örgütü yok etmek hedefimizdir” diyen ABD Başkanı Obama, koalisyon olarak IŞİD’e karşı operasyonları artırdıklarını söyledi. Obama, “Yaptıklarımızı göz önüne alın. Askeri bir stratejimiz var. Suriye ve Irak’ta sahaya destek veriyoruz. Eğitim veriyoruz. Petrolu kesmeye çalışıyoruz. IŞİD’in finansmanını azaltmaya çalışıyoruz” dedi.

***
ABD Başkanı Obama G2o zirvesinin kapanış oturumunda yaptığı konuşmada Suriye’de Esad’ın geleceğinin olmadığına inandıklarını söyledi.
ABD Başkanı Obama G20 zirvesinin kapanış oturumunda bir konuşma yaptı. Obama Suriye’de bir güvenli bölge girişiminin ters tepeceğini söylerken, Suriye’de Esad’ın bir geleceği olmadığına inandıklarını söyledi.
“IŞİD’İ YOK ETMEK HEDEFİMİZDİR”
“IŞİD denilen zalim örgütü yok etmek hedefimizdir” diyen ABD Başkanı Obama, koalisyon olarak IŞİD’e karşı operasyonları artırdıklarını söyledi.
Obama, “Yaptıklarımızı göz önüne alın. Askeri bir stratejimiz var. Suriye ve Irak’ta sahaya destek veriyoruz. Eğitim veriyoruz. Petrolu kesmeye çalışıyoruz. IŞİD’in finansmanını azaltmaya çalışıyoruz” dedi.
IŞİD’le mücadelenin biraz zaman alacağını da vurgulayan Obama, “IŞİD’in Rakka’daki merkezine giden hatlar kesiliyor. IŞİD üyeleri hiçbir yerde serbestçe barınamayacak” şeklinde konuştu.
“GÜVENLİ BÖLGE TERS TEPER”
ABD Başkanı Barack Obama, Türkiye’nin ısrarla dile getirdiği üzere Suriye’de ‘uçuşa yasak bölge’ kurulmasının ters tepeceğini söyledi.
Obama, güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge oluşturulması önerilerini ‘iyi niyetli’ diye niteledi. Buna rağmen ABD lideri, bu tür bölgelerin ters tepeceğini vurguladı.
Obama, yine Türkiye’nin beklentileri arasındaki kara operasyonuna da yeşil ışık yakmadı. ABD lideri Suriye’ye asker göndermeye düşünmediklerini kaydetti.
“50 BİN ASKER GÖNDERDİK DİYELİM”
Obama, IŞİD tehdidine karşı Suriye’ye çok sayıda Amerikan askeri konuşlandırmanın “hata” olacağını sözlerine ekledi. Obama, ABD ordusunun istese Musul, Rakka ya da Ramadi’ye kadar girebileceğini ancak geçmişteki tecrübelerin tekrarlanmasından endişe ettiklerini söyledi.
ABD Başkanı, “Suriye’ye 50 bin asker gönderdik diyelim, Yemen ya da Libya’da bir saldırı olursa ne olacak” diye konuştu.
“SURİYE’DE ESAD’IN GELECEĞİ OLMADIĞINA İNANIYORUZ”
Obama, Suriye’de diplomatik çözüm noktasında, halen taraflar arasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın durumu konusunda farklılıklar bulunduğunu belirterek, “Bizim görüşümüz hâlâ onun Suriye’nin geleceğinde yeri olmadığı yönünde” dedi.
“MÜLTECİLERE KAPILARI KAPATMAK DEĞERLERİMİZE AYKIRI”
Türkiye, Lübnan ve Ürdün mülteciler konusunda inanılmaz bir yük altında. Mültecilere kapılarımızı kapatmak değerlerimize aykırı olur.

Yorumlar kapatıldı.