İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink suikastının tetikçisi Samast İstanbul’a naklini istedi

Dink suikastında ihmali olduğu belirlenen kamu görevlilerinin yargı önüne çıkarılması beklenen süreçte tetikçi Ogün Samast’ın duruşmalara katılmaya karar vermesi dikkat çekti. Hrant Dink suikastının tetikçisi Ogün Samast mahkemeye dilekçe vererek, suikasta ilişkin kamu görevlileri hakkında açılacak davaya katılmak amacıyla İstanbul’daki bir cezaevine nakledilmeyi talep etti.

Sanık olarak yargılandığı davaya dört yıldır katılmayan ve Kocaeli Cezaevi’nde bulunan katil zanlısı Ogün Samast’ın bu talebi kamu görevlilerinin yargı önüne çıkarılacağı dönemde gündeme getirmesi, davaya ilişkin “konuşma kararı almış olabileceği” şeklinde yorumlandı.
Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, “Ogün Samast dava duruşmalarına katılmama tutumunu Dink cinayetinde sorumluluğu olan kamu görevlileri hakkında iddianame düzenlenmesi ve Dink cinayetini icra eden, organize eden örgütün soruşturulması nedeni ile değiştirdi” diyerek Samast’ın mahkemeye yazdığı dilekçeyi kamuoyuyla paylaştı.
Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Samast, 13 Kasım’da 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ilettiği dilekçeyle, kamu görevlileri hakkında açılan davaya katılmak istediğini belirtti ve bu nedenle İstanbul’daki bir cezaevine naklini talep etti.

Yorumlar kapatıldı.