İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hollande: Fransa acımasız davranacak

Fransız Cumhurbaşkanı Hollande, ülkesindeki saldırıların ardından “Fransa acımasız davranacak” açıklamasında bulundu. Bu anlamda ne yapılacağı henüz açıklanmasa da ülke içinde bir dizi tedbir ve yasak şimdiden devreye sokuldu…Ülkede 3 günlük yas ilan edildi. Perşembe gününe değin herhangi bir yürüyüş ya da protesto gösterisine izin verilmeyecek. Okullar tatil edildi. Ülkeye giriş çıkışların denetlenecek. Askeri birlikler, Champs-Élysée caddesi, Meclis ve Senato binaları önünde nöbet tutuyor. Başkent Paris’in simgesi olan Champs-Élysée caddesinde mağazalar Cumartesi kapılarını açmadı, sinemalar da hizmet vermedi. Eyfel Kulesi ve Disneyland kapılarını ziyaretçilere kapattı. (Terörü şiddetle kınıyor. Fransız halkına başsağlığı  ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. HYETERT)

***
Fransız Cumhurbaşkanı Hollande, ülkesindeki saldırıların ardından “Fransa acımasız davranacak” açıklamasında bulundu. Bu anlamda ne yapılacağı henüz açıklanmasa da ülke içinde bir dizi tedbir ve yasak şimdiden devreye sokuldu.
Hollande, saldırı sonrasında yaptığı iki basın toplantısında da hayli üzgün görünüyordu [Fotoğraf: AFP]
“Savaş karşısında ülke olarak gerekli kararları almak zorundayız. Bu eylem, IŞİD adlı terörist bir ordu tarafından özgürlüğümüze karşı yapılmış bir saldırıdır. Fransa utanç verici ve çok şiddetli bir saldırıya uğramıştır. Ancak Fransa bu saldırı karşısında acımasız bir şekilde davranacaktır”
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 127 kişinin ölüdüğü, 80’i ağır 200 kişinin yaralandığı saldırı sonrasında gerçekleşen güvenlik zirvesinin peşinden bu açıklamayı yaptı. Ülkede Cumartesi sabahı çıkan gazetelerin de çoğu “savaş” kelimesi içeren başlıklar attı.
Fransa’nın saldırı sonrasından itibaren aldığı tedbirlere her geçen saat bir yenisi ekleniyor. Alınan ilk kararlardan biri Hollande’nin Türkiye’de düzenlenecek G-20 zirvesine katılmaktan vazgeçmesiydi. Bunun dışında alınan kararların bazıları şu şekilde;
Ülkede 3 günlük yas ilan edildi.
Perşembe gününe değin herhangi bir yürüyüş ya da protesto gösterisine izin verilmeyecek.
Okullar tatil edildi.
Ülkeye giriş çıkışların denetlenecek.
Askeri birlikler, Champs-Élysée caddesi, Meclis ve Senato binaları önünde nöbet tutuyor.
Başkent Paris’in simgesi olan Champs-Élysée caddesinde mağazalar Cumartesi kapılarını açmadı, sinemalar da hizmet vermedi.
Eyfel Kulesi ve Disneyland kapılarını ziyaretçilere kapattı.
Almanya içişleri: Göçmenlere bağlamayın
Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, cumartesi günü yaptığı açıklamada, Almanya’da önceki hafta silah dolu bir arabayla yakalanan bir şüphelinin Paris saldırrısıyla bağlantısının araştırıldığını söyledi. De Maiziere, “Fransa’ya bir bağlantı var fakat saldırıyla bağlantısı olup olmadığı belli değil” diye konuştu.
5 Kasım’da yakalanan şüphelinin aracında çok sayıda otomatik silah, tabanca ve patlayıcının bulunduğunu söyleyen Bakan De Maiziere, Paris saldırısının göçmen kriziyle ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi.
Schipol havalimanında uçuş iptali
Hollanda polisi, Amsterdam’ın Schipol havalimanından Paris’e uçmaya hazırlanan bir yolcu uçağının, “gelen tehditler üzerine” boşaltıldığını açıkladı. Polis sözcüsü, “Böyle tehditleri her zaman ciddiye alıyoruz. Yolcuların emniyeti için uçağı boşaltıp arama yapacağız” diye konuştu.
Kaynak: Al Jazeera, Reuters, AFP, AA

Yorumlar kapatıldı.