İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Demirtaş, TÜYAP’ta yazarların imza törenine katıldı

‘Ermeni Devrimci Paramaz’ kitabının yazarı Kadir Akın, ‘Yedi Kat Yerin Altından Uğultular Geliyor’ kitabının yazarı Onur Bütün ve ‘Türküm, Kürdüm, Çerkezim, Sosyalistim’ kitabının anlatıcısı Bülent Uluer, Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla TÜYAP’ta okurlarıyla buluştu.



Siyasi Haber/İstanbul

Her sene yoğun ilginin olduğu Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 34. kez düzenlendi. TÜYAP’ta düzenlenen Kitap Fuarı’nda Dipnot Yayınevleri’nden kitapları çıkan Kadir Akın, Onur Bütün, ve Sezai Sarıoğlu’nun Bülent Uluer’in anlatımlarıyla yazdığı ‘Türküm, Kürdüm, Çerkezim, Sosyalistim’ kitabı için imza günü düzenlendi. İmza gününe HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekilleri Pervin Buldan, Garo Paylan, Mithat Sancar konuk olarak katıldı. Katılımın yoğun olduğu imza gününde uzun kuyruklar oluştu. Yazarların kitaplarını önce yazarlar, ardından da Selahattin Demirtaş ve Milletvekilleri imzaladı.
Demirtaş, TÜYAP’ta yazarların imza törenine katıldı
Kitapları imzalatan okurlar, Milletvekilleri ve yazarlarla fotoğraf çektirdi.
Demirtaş, TÜYAP’ta yazarların imza törenine katıldı
 Akşam saatlerinde ise TÜYAP’ta Heybeliada Salonu’nda ‘Ermeni Devrimci Paramaz’ kitabı üzerine Kadir Akın ve Garo Paylan bir söyleşi gerçekleştirdi. Burada kitabını anlatan Kadir Akın, esasen bu araştırmanın Türkiye Sosyalist Hareketi’ne katkısı üzerinde durulması gerektiğini ifade ederek TSH’nin tarihinde karanlıkta kalmış kısımlar ortaya çıktığını söyledi. Kadir Akın 1915’te komünist Ermeni Paramaz ve 19 arkadaşının ‘Yaşasın Sosyalizm’ diye haykırarak idam sehpasına yürüdüğünü ifade etti.  
Kadir Akın’ın ardından konuşan HDP Milletvekili Garo Paylan ise, kitabın yazılma sürecinde Kadir Akın’ın yanında olan ve onu teşvik edenlerden birisi olduğunu belirtti.
1 saat süren söyleşi alkışlar eşliğinde sonlandırıldı.
Demirtaş, TÜYAP’ta yazarların imza törenine katıldı
Demirtaş, TÜYAP’ta yazarların imza törenine katıldı
TÜYAP’ın son günü olan 15 Kasım Pazar günü ise Kınalıada Salonu’nda ‘Türküm, Kürdüm, Çerkezim, Sosyalistim’ kitabı üzerine Sezai Sarıoğlu ve Bülent Uluer ile bir söyleşi yapılacak.

Yorumlar kapatıldı.