İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

“Sözde Ermeni soykırımı konulu sergi” iddiasına yanıt

Çankaya Belediyesi, “sözde Ermeni soykırımı” konulu sergi düzenlediği yönündeki iddiaları yalanladı. Belediyeden yapılan açıklamada, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenen sergiye ilişkin bugün bazı basın yayın organlarında yer alan haberler üzerine, serginin belediye tarafından yapılmadığını, içeriği ve düzenlenmesiyle ilgili belediyenin herhangi bir tasarrufu olmadığı bildirildi.

Açıklamada, “Bu anlamda sergi belediyemize ait değildir” denildi. 

Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde geçen yıl 55 sergi ve 185 etkinlik düzenlendiği belirtilen açıklamada, “Belediyemiz, uygun olduğu derecede salonlarını tüm görüşlerden sanatçı, dernek ve vakıfların kullanımına açmakta olup, bu konferans ve sergilerde dile getirilen görüşlerin hiçbiri Çankaya Belediyesini bağlamamaktadır. Bu sergi ve konferanslarda birbirine zıt dünya görüşleri ifade edilmiştir. Geçen aylarda, haberlerde adı geçen serginin tam aksi yönünde görüşlerin beyan edildiği bir etkinlik de düzenlenmiştir. Belediyemize ait salon ve galerilerde düzenlenen sergi ve etkinliklerde dile getirilen görüşlerin mutlak doğrular olmadığı ve sadece görüşün sahiplerini bağlayacağı da açıktır” ifadelerine yer verildi.
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde geçtiğimiz günlerde ziyaretçilere açılan “Bir Ermeni ailesinin yitik geçmişinde tanıklıklar” sergisi, teması nedeniyle tartışmalara yol açmıştı.

Yorumlar kapatıldı.