İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sergiye tepkiler sürüyor / Skandal sergiye skandal tweet

4 Kasım’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 22. ve 23. dönem Konya CHP Milletvekili Atilla Kart, akademisyen Prof. Dr. Baskın Oran ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılan sergiye toplumun tüm kesimlerinden tepkiler yağıyor. “Sözde” Ermeni soykırımı ile ilgili sergiye Çankaya Belediyesi’nin izin vermesi “ihanet” olarak nitelendirildi.

10 Kasım Atatürk Günü ve Haftası’nda böylesi bir serginin sürmesine kayıtsız kalamayan bazı Kemalistler, “Alper Taşdelen’in Ermeni Soykırımı sergisini savunan sergisini kınıyoruz solcuyuz ama bu vatan bizim” paylaşımlarında bulundu. Sosyal medya üzerinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’a seslenen bir vatandaş, “Çankaya Belediyesi derhal soruşturulmalı. Ermeni soykırımı ne demek… Hemen sormalısınız oyunuz yüzde 10’u bulmayacak” dedi.

Skandal sergiye skandal tweet
Aykut Gören
Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, sözde Ermeni soykırımı sergisi için attığı twette, “Ev sahipliği yapmak gurur verici” ifadesini kullandı
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sözde “Ermeni soykırımı”nı anlattığı iddia edilen bir serginin açılması ile ilgili tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medya üzerinden vatandaşlar böylesi bir serginin açılmasını “ihanet” olarak nitelendirirken açılışın yapıldığı gün Çankaya Belediyesi’nde kültür işlerinden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya’nın sergiyle ilgili attığı bir tweet dikkat çekti. Twitter hesabı üzerinden serginin fotoğraflarını paylaşan Kaya’nın, “Bu sergiye ev sahipliği yapmak gurur verici” ifadelerini kullanması tepkilere neden oldu.

 +

Yorumlar kapatıldı.