İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet Erdoğan’dan Özür Diledi, İki Gazeteciyi İşten Çıkardı

Hürriyet gazetesi, hürriyet.com.tr’de “13’üncü Cuma uğursuzluğu” başlıklı haber görseli nedeniyle iki gazeteciyi işten çıkardı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür diledi. Gazetenin internet sitesinde yayınlanan “13’üncü Cuma uğursuzluğu” başlıklı haberin görselinde, Leonardo Da Vinci’nin Son Yemek (The Last Supper, Il Cenacolo) başlıklı tablosuna Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavuk yerken çekilmiş bir fotoğrafının eklendiği bir versiyonu kullanılmış, bu haber görseli birkaç dakikalığına yayında kalmıştı. (Bu sadece Cumhurbaşkanına değil bütün Hristiyanlara da hakaret. HYETERT)

Hürriyet gazetesi, olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan özür dilerken, iki gazetecinin işine son verdiğini açıkladı.

Hürriyet’ten açıklama
Hürriyet’in açıklaması şöyle:
“Gazetemizin internet sayfasında bugün öğle saatlerinde yayımlanan bir içerikte, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da gösteren ve hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün olmayan bir görsel malzemeye yer verildiği üzüntüyle tespit edilmiştir.
“Bu durum fark edilir edilmez söz konusu içerik yayından kaldırılmıştır.
“Yürütülen süratli incelemenin sonunda bir dikkatsizlik sonucu meydana geldiği anlaşılan bu hatada sorumluluğu tespit edilen editör ile metnin hazırlandığı dijital yan yayınlar bölümünün başında bulunan içerik müdürünün görevine son verilmiştir.
“Yapılan, vahim bir hatadır. Ortaya çıkan bu durumdan dolayı Sayın Cumhurbaşkanı’ndan özür diliyoruz.” (ÇT)

Yorumlar kapatıldı.