İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Etkili Yahudi kuruluşu ABD’ye Ermeni Soykırımının tanınması çağrısında bulundu

ABD Etkili kuruluşlarından Yahudi Kamu İşleri Konseyi (Jewesh Council for Public Affairs, JCPA) ABD başkanı Barack Obama ve Kongreye, Osmanlı Türkiye’sinde 1915 yılında gerçekleşen Ermeni Soykırımının tanınması çağrısında bulundu. Özgürlük Radyosunun (RFE/RL) verdiği habere göre, JCPA geçtiğimiz ay gerçekleşen forumu esnasında, Yahudi toplumuna Soykırımın tanınması sürecinde Amerikan Ermeni kuruluşlarına destek olmaları çağrısında bulunan özel bir bildiri kabul etti.

JCPA faaliyetleri sürecinde özünde Ermeni Soykırımına ilk kez bu ölçekte değindiği forum bildirisinde özellikle şunlar kaydedildi:
‘Ermenilerin çilelerini tanıma yönünde moral bir yükümlülük hissediyoruz. Fırsatçı politikalar veya Türkiye’nin ABD Hükümetiyle ilişkilerinin Ermeni halkının çilesini tanıma yönündeki yükümlülüğümüzü sarsmalarına izin vermemeliyiz. ’
ABD’de faaliyet gösteren bir dizi Yahudi kurum ve lobi kuruluşlarının onyıllarca ABD tarafından Ermeni Soykırımını olası tanımına karşı bir tutum içinde olduklarını kaydedelim.
Amerikan Ermeni Kongresi JCPA’ya bu önemli bildiriyi kabulü ve ABD tarafından Ermeni Soykırımının devlet düzeyinde teyidine destek olan çabaları için şükranını ifade etti.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.