İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri: Toprak tavizlerine ilişkin konteksten bağımsız konuşulamaz

Dağlık Karabağ meselesinde toprak tavizleri konusunun görüşüldüğü konusundaki haberi konusunda Nazaryan şunları belirtti: ‘Ben buluşmaya katılmadım. Bu meselelere birçok kereler değinilmiştir, çok farklı vesilelerde konuşulmuştur genel olarak Minsk Grubu tarafından yapılan öneriler mevcuttur, söz konusu olan kapsamlı çözümdür ve burada kimi elementleri konteksten bağımsız değerlendirmek sadece bizim için değil, aynı zamanda eşbaşkanlar için de kabul edilemez. Ancak buluşmada benzeri konular değinildiğini sanmıyorum’.

**
Karabağ meselesinde toprak tavizlerine ilişkin konteksten bağımsız konuşulamaz. Beyanat bugün 12 Kasım’da basına açıklamada bulunan Dışişleri bakan yard. Karen Nazaryan’dan geldi.
Rusya’da yayımlanan ‘Kommersant’ gazetesinin RF Dışişleri bakanı Sergey Lavrov’un Ermenistan’a yaptığı son ziyaret esnasında Ermenistan yönetimiyle buluşmaları esnasında Dağlık Karabağ meselesinde toprak tavizleri konusunun görüşüldüğü konusundaki haberi konusunda Nazaryan şunları belirtti:
‘Ben buluşmaya katılmadım. Bu meselelere birçok kereler değinilmiştir, çok farklı vesilelerde konuşulmuştur genel olarak Minsk Grubu tarafından yapılan öneriler mevcuttur, söz konusu olan kapsamlı çözümdür ve burada kimi elementleri konteksten bağımsız değerlendirmek sadece bizim için değil, aynı zamanda eşbaşkanlar için de kabul edilemez. Ancak buluşmada benzeri konular değinildiğini sanmıyorum’.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.