İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ABD elçisi: Dağlık Karabağ sorunun henüz çözülmemiş olması acıdır

ABD erivan büyükelçisi Richard Mills, ʺDağlık Karabağ sorununun henüz çözülmemiş olması acıdır, Türkiye’yle olan sınır kapalı olarak kalmaktadır. ABD Hükümeti, bu sorunlarda ilerleme kaydedilmesi için resmi ve kamu diplomasisi alanlarında çaba göstermeye devam edecektir. Dağlık Karabağ’a ilişkin olarak ABD Hükümeti  Minsk Grubu süreci çerçevesinde barışçı müzakerelerle çözüme ulaşma meselesinde taraflara yardım etme yükümlülüğüne sadıktırʺdedi.

***
1991 yılından bu yana kazanımlar yanısıra ilerlemenin durmuş veya atalet içinde bulunan alanlar var. Beyanat 10 Kasım’da Ermeni-Amerikan Ticaret ve Sanayi Odasında yaptığı konuşmayla ABD erivan büyükelçisi Richard Mills’ten geldi.
ʺDağlık Karabağ sorununun henüz çözülmemiş olması acıdır, Türkiye’yle olan sınır kapalı olarak kalmaktadır. ABD Hükümeti, bu sorunlarda ilerleme kaydedilmesi için resmi ve kamu diplomasisi alanlarında çaba göstermeye devam edecektir. Dağlık Karabağ’a ilişkin olarak ABD Hükümeti  Minsk Grubu süreci çerçevesinde barışçı müzakerelerle çözüme ulaşma meselesinde taraflara yardım etme yükümlülüğüne sadıktırʺdedi.
Türkiye’ye ilişkin olarak elçi şunları kaydetti: ʺHer iki tarafa da uzlaşma ve ilişkilerin normalleşmesi çabaları için açık olmaları çağrısında bulunuyoruz, zira bu bölgede istikrar ve esenliğe katkıda bulunur, iki ülkeye de fayda getirirʺ dedi.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.