İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye CHP’den Özür Bekliyor

Siyaset ciddiyet ister ve -ne yazık ki!- hata kaldırmaz. Hatayı yaparsan, bedelini de ödersin. Yanlış politikalar, hatalı yönetici ve tercihlerin bedeli de, her seferinde sandıktan eriyerek çıkmaktır. Sözü son seçimlerde seçmenin verdiği oy ile yine iktidar olmaya yaklaştırmadığı CHP’ye getireceğim. Bizim Zafer (Şahin) yazdı dünkü köşesinde o bildik esprili üslubuyla. “Saraysız Başkan Ermeni Dostu Çıktı” dedi. Saraysız dediği Başkan, geçen hafta İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Konak Belediyesi’nin ortaklaşa getirdiği ve anlı şanlı isimlerin öve öve bitiremediği Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica idi. Bu Mujica öyle bir devlet başkanıymış ki; sadece devrimci olmakla kalmamış, bu uğurda gerillalık! bile yapmış ve hatta adam vurup hapislerde bile yatmış bir kahramanmış!

Harita üzerinde sorsan nerede olduğunu pek çok kimsenin bilemeyeceği bu ülkenin eski devlet başkanı, CHP’li belediyeler tarafından kent kent gezdirildi, İzmir dahil pek çok şehirde konferanslar verdirildi! Herkes yerlere göklere sığdıramadı bu adamcağızı. Tontonbabacan görüntülü sempatik Mujica’nın, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Osmanlı’dan beri uğraştığı Ermenilere soykırımı tanıyan ilk devlet olan Uruguay’ın başkanı olması, ülkesinin başkenti Montevideo’da Ermeni Soykırım Anıtını bizzat devlet başkanı olduğu süre içinde yaptırıp açması, devlet başkanı olduğu süre boyunca her 24 Nisan’da rutin olarak “Ermeni Soykırımı yapmaları dolayısıyla Türkler’i ve Türkiye’yi” kınama toplantısı yapmasından hiçbir CHP yetkilisinin haberi yok muydu acaba?
Peki, yine kendi başkanlığı döneminde yine başkent Montevideo’da bir “Soykırım Müzesi” kurulması kararını onayladığını ve 21 Ocak 2015’te Ermeni olaylarıyla ilgili yaptığı konuşmasında aynen şunları söylediğini bilen var mıydı acaba:
“Türkiye, tarihindeki bu karanlık sahife ile yüzleşmeli ve yaptığı VAHŞETİ KABULLENMELİDİR!!”
Ya da haberleri vardı da; önemli mi bulmadılar?
BALBAY’IN MUJİCA AŞKI
Peki; CHP’nin Genel Başkanlığı’na hazırlanan eski gazeteci Mustafa Balbay, vekil olduktan sonra gazeteleri de mi okumaz oldu acaba? Eğer Yeni Asır’ı okusaydı (Zafer Şahin’in köşesini), partisinin anlı-şanlı sunduğu Mujica’nın, Ermeni Soykırımında bulunduğu iddiasıyla Türkiye’ye yönelik suçlamalarını ve yaptıklarını da öğrenirdi. Okusaydı ve öğrenseydi eğer; dün yazılı olarak bütün basın kuruluşlarına geçtiği yazıyı, geri çekerdi eminim. Diyor ki Balbay yazılı açıklamasında; “Balbay, İstanbul Kitap Fuarı’nda Mujica ile görüştü. Mujica’dan Balbay’a ‘ülkenizin en büyük sorunu umut krizi’..
Balbay’dan Mujica’ya: “Söz, bundan sonraki gelişinizde bunu aşmış olacağız!!!”
Ah ah… Eski meslektaşım ve Ankara’da birlikte görev de yaptığım Balbay, eğer Zafer’i okusaydı ve Mujica’nın Türkiye’ye yönelik bu konudaki düşmanlığını bilseydi, herhalde onun samimiyetsizliğini fark edip, onunla ilgili böyle güzellemeli bir yazılı basın açıklaması geçmezdi.
KILIÇDAROĞLU’NA DÜŞEN 2 ŞEY
Şimdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiç vakit kaybetmeksizin yapması gereken 2 şey var: İlki; bu skandal adamı Türkiye’ye getirip il il dolaştıran CHP’deki tüm sorumluluğu Genel Başkan olarak üstüne almalı ve kamuoyundan ÖZÜR DİLEMELİ. İkincisi de; İzmir Büyükşehir ve Konak Belediyeleri ile birlikte hangi belediyeler bu skandal adamı ağırlayıp konferans verdirdiyse hepsine gerekli siyasi bedeli ödetmelidir. Aksi takdirde, bu KOSKOCA AYIP CHP’NİN ÜSTÜNDE KALACAKTIR…

Yorumlar kapatıldı.