İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlıklar ve Sosyal Medya Konferansı Bu Cuma

İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi İkliminde Azınlıklar ve Sosyal Medya Konferansı, 13 Kasım Cuma günü İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.Türkiye’de farklı inançlardan azınlıkların sosyal medya kullanımını ve sosyal medyanın toplumla entegrasyonda rolünü inceleyen Sosyal Medya ve Azınlıklar Projesi kapsamında düzenlenen konferans, Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi Vakfı ile İstanbul Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize ediliyor.

Proje için gerçekleştirilen ankete göre, Türkiye’de azınlıkların yüzde 15 ‘i hakaret, yüzde 14’ü aşağılama, yüzde 8’i küfür, yüzde 6’sı tehdit aldığını söylüyor. Sadece yüzde 21’i özgürce paylaşım yaptığını belirtiyor.
TIKLAYIN – “AZINLIKLARA SOSYAL MEDYADA DA RAHAT YOK”
Sosyal medyanın rolü tartışılacak
Konferansın açılış konuşmalarını Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi Yönetim Kurulu Başkanı Laki Vingas yapacak.
Ardından proje koordinatörü Cemre Baytok, KONDA yetkilisi Ali Karakaş ve ELIAMEP (Ortadoğu Araştırma Projesi) Koordinatörü Eleftherios Mastrotheodoros söz alacak.
Panel “Sosyal Medya, İfade Özgürlüğü ve Nefret Söylemi”, “Sosyal Medya ve Toplumsal Değişimler” ve “Türkiye’de Azınlıkların Geleceği Açısından Sosyal Medyanın Rolü” oturumlarıyla devam edecek.
Türkçe-İngilizce simültane çeviri yapılacak konferans, üniversitenin Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonu’nda gerçekleşecek.
Ayrıntılı program için tıklayın.
Projenin web sitesi için tıklayın. (ÇT)

Yorumlar kapatıldı.