İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hamidi’yi Bakan olarak görmek hakkımız

Eyüp Yılmaz / eyupylmaz072@gmail.com
Seçim sonuçlarını Batman için değerlendirmeye gelince ; Kimse kusura bakmasın! Bunun böyle olacağını çocuklar bile biliyordu. Daha da ötesi bu sonucun Hamidiler için böyle olacağını bütün Batman halkı biliyordu… Çünkü Hamidi ailesi sadece Batmana ait bir aile değil Hamidi ailesi doğu ve güneydoğunun birçok iline mal olmuş bir ailedir. Bilmeyenler için anlatayım (ben değil tarih söylüyor); “1915 yılında Mardinin Midyat ilçesinde Ermeni ve Süryanilere karşı bir ayaklanma başlıyor. Ayaklanmadan kaçıp Midyatın AYINVERT köyüne sığınan 10 bine yakın Ermeni ve Süryani burada mahsur kalıyorlar. Dönemin yöneticileri ve askeri birlikler bu fırsatı kullanıp bu insanların katledilmesi için halkı kullanıyorlar.Bu olanları duyan Şeyh Fethullah (r.a.) tıpkı babası Şeyh İbrahim ( r.a.)in 1895 te Süryanilere yardım ettiği gibi AYINVERT köyüne gidip bu insanların malları,canları ve namuslarının Müslümanlara haram olduğunu söyleyip Ermeni ve Süryanileri katliamdan kurtarmıştır.”

***
Öncelikle 1 Kasım genel seçim sonuçlarının ülkemize, bölgemize ve Batmanımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Doğrusunu söylemek gerekirse bu sonuçların böyle olacağını kimse tahmin etmiyordu.
7 Hazirandan bu yana her gün türlü türlü dedikodular, açıklamalar, demeçler, verilip milletin nasıl sandığa gideceği hep konuşuluyordu. Suruç patlaması, PKK ile olan çatışmalar, sokağa çıkma yasakları, güvenlik bölgelerinin ilanı ve Ankara katliamı gibi olaylar halkta bir tedirginlik yaratmış bulunmaktaydı, en nihayetinde millet sandığa gidip iradesini gösterdi. Milletin iradesi bu şekilde tecelli ettiğine göre herkesin bu iradeye saygı göstermesinden başka yapacağı bir şey yoktur.
Seçim sonuçlarını Batman için değerlendirmeye gelince ;
Kimse kusura bakmasın!
Bunun böyle olacağını çocuklar bile biliyordu. Daha da ötesi bu sonucun Hamidiler için böyle olacağını bütün Batman halkı biliyordu.
Çünkü Hamidi ailesi sadece Batmana ait bir aile değil Hamidi ailesi doğu ve güneydoğunun birçok iline mal olmuş bir ailedir. Bilmeyenler için anlatayım (ben değil tarih söylüyor);
“1915 yılında Mardinin Midyat ilçesinde Ermeni ve Süryanilere karşı bir ayaklanma başlıyor. Ayaklanmadan kaçıp Midyatın AYINVERT köyüne sığınan 10 bine yakın Ermeni ve Süryani burada mahsur kalıyorlar. Dönemin yöneticileri ve askeri birlikler bu fırsatı kullanıp bu insanların katledilmesi için halkı kullanıyorlar.Bu olanları duyan Şeyh Fethullah ( r.a. )tıpkı babası Şeyh İbrahim ( r.a.)in 1895 te Süryanilere yardım ettiği gibi AYINVERT köyüne gidip bu insanların malları,canları ve namuslarının Müslümanlara haram olduğunu söyleyip Ermeni ve Süryanileri katliamdan kurtarmıştır.Günümüzde Avrupa da yaşayan o dönemin Ermeni ve Süryanilerinin torunları her yıl Şeyh Fethullah Hamidinin türbesini ziyaret ederler.”
Sevgili okurlar;
Ataullah Hamidinin kimin torunu olduğunu hepimiz biliyoruz. Ataullah Hamidi milletvekilliği için tabiri caizise ;Çeketini Koysa Kazanır.Batman halkının Sayın Hamididen en büyük beklentisi kendisinde dediği gibi dedesinin 1915 olaylarında sergilediği barış elçisi misyonunu kendisine şiar edinmesi ve bu dökülen kardeş kanına son vermek için her türlü fedakarlığı yapması ve ayrıca bunu kendisinin mal olmuş olduğu topluma bir borç bilmesidir.
Batman halkı hizmet konusunda Sayın Hamidiyi milletvekilliği ve belediye başkanlığı döneminden bu yana neler yapabileceğini çok iyi bildikleri için yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu gayet iyi biliyorlar.
Ama artık yeter!
Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Diyarbakır ve bölgeninin birçok yerleşim yerinden Hamidi ailesine gönül verenler Sayın Hamidiyi Vekil olarak değil BAKAN olarak görmek istiyor.
Çünkü bu halk iş konusunda, aş konusunda, hizmet konusunda, iletişim konusunda ve en önemlisi bu kanın durması konusunda Sayın Hamididen çok büyük beklentileri olup Hamidinin sıradan bir bölge vekili olamayacağını 1 Kasım seçimleri öncesi ve geçmişte yaptıkları çalışmaları halk ile olan iletişimi ve bir Batman sevdalısı olması münasebeti ile dedesi gibi savaş karşıtı ve barış elçisi olan Hamidi ailesinin bir ferdi olan Sayın Ataullah Hamdi’de dedesinin izinden muhakkak yürüyecektir. Sayın Ataullah Hamidi nasıl ve ne kadar ağır bir yükün omuzlarına yüklendiğini gayet iyi bilmektedir.
Seçim sonuçlarının tekrardan bütün Batman halkına ve Batmandan seçilen ve seçilmeyen vekillerine hayırlı olmasını diler, barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileği ile Hoşça kalınız.

Yorumlar kapatıldı.