İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yüzyılın hikayesi: Dönüş (Veratarts)

Ermeni bir ailenin 3 nesillik hikayesini kendilerinden dinlememiz ve görmemizi sağlayan ‘Dönüş’, 9 Kasım Pazartesi akşamı izleyiciyle buluşuyor. “Kadınlar, erkekler, gençler ve çocuklarla değişen nüfuz cüzdanları, tazelenen hafıza, sadece acılarla öğrenilen bedeli çok ağır bir yüzleşme”

Tarihte yaşanıp yaşanmadığına dair pek çok tartışmanın döndüğü kavramlardan sıyrılan bir ailenin 3 nesillik hikayesini kendilerinden dinlememiz ve görmemizi sağlayan ‘’Dönüş”, 9 Kasım Pazartesi akşamı izleyiciyle buluşuyor.

Saat 19.30’da ilk gösterimi ve sergi açılışı yapılacak ‘Dönüş’, 9-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul Beyoğlu’ndaki Cezayir Toplantı Salonu’nda gösterilecek.
Didaktik, dayatmacı olmayan samimi bir aile hikayesi olarak görülebilecek “dönüş” belgeseli, içeriğiyle ve anlatım tekniğiyle izleyiciyle bağ kurma ve yaşananları kavramların dışında hissiyatıyla anlatmayı hedefliyor.
1915 ‘Ermeni Soykırımı’nın yüzüncü yılında bir anma, bir saygı olarak ortaya çıkan belgesel, gösterimler, festivaller yoluyla paylaşılmayı hedefliyor.
‘Dönüş’ belgeselinin yönetmeni Hale Güzin Kızılaslan 1978 yılında İstanbul’da doğdu. Fotoğraf üzerine çalışmaya 2010 yılında İstanbul Galata Fotoğrafhanesinde başladı  ve 2012-2013 döneminde Fotoğraf  Akademisi’nde Belgesel Fotoğraf programını bitirdi. Çalışmalarına Foto-röportajlar , belgesel fotoğraf ve film çalışmaları  ile devam ediyor.

Yorumlar kapatıldı.