İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Polonya Piskoposluğu antisemitizmi günah ilan etti

Antisemitizm´in ‘kardeşini sev’ yasasına aykırı olduğu belirtildi. Polonya Piskoposluğu, Katolik inancına sahip mensuplarına hitap ettiği açık mektupla antisemitizm ve Yahudi dinine olan düşmanlığın günah olduğunu ilan etti. Polonya Katolik Kilisesi, bu tür düşmanlıkların ‘kardeşini sev’ yasasına aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca Hıristiyan-Yahudi ilişkilerini geliştirmenin bir tür dini ‘hobi’ olarak görülmekten çıkarılıp kilisenin ana meşgalelerinden biri haline gelmesi gerektiğini de vurguladı.

Polonya Başhahamı Michael Schudrich
Açık mektupta Holokost sırasında Polonya’da Yahudilerin katledilmesine bazı Leh Hıristiyanların kayıtsız kaldığı hatırlatıldı. Yahudiler ve Hıristiyanlar arasında diyalogun geliştirmesi için geçmişte daha çaba çok çaba sarf edilmiş olması durumunda daha çok Yahudi’nin Hıristiyan komşularından destek bulabileceği belirtildi.
Polonya Piskoposluğunun açıklaması Polonya Başhahamı Michael Schudrich tarafından da memnuniyetle karşılandı. Schudrich bu açıklamanın sadece Polonya için değil tüm Avrupa ve ötesi için tarihi ve ahlaki bir önemi olduğunu söyledi.
Schudrich özellikle Birleşmiş Milletler nezdinde Kudüs’teki Ağlama Duvarının Yahudilere ait olup olmadığının tartışıldığı, Kudüs’te bıçaklı saldırılara uğrayan Yahudilerin saldırgan taraf olarak gösterilmeye çalışıldığı bugünlerde bu açıklamanın ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Polonya Başhahamı tüm Polonya ve dünyanın Polonya Piskoposunun ahlaki çağrısına kulak vermesi temennisinde bulundu.

Yorumlar kapatıldı.