İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akit, Vakit’tir: Seçim günü “Gâvuru sevindirmeyin” manşeti atınca, AKP borazanı, Irkçı, Demokrasi ve Yahudi Düşmanı mıdır?

AKP yörüngesinde “tetikçi hizmet” veren eski Vakit, Yeni Akit gazetesi, 1 Kasım seçimi için oy kullanacak seçmene “Gâvuru sevindirmeyin” çağrısı yaptı. On yılı aşkın süredir KeHaber’in ırkçı ve Yahudi düşmanı yayınlarına defalarca dikkatleri çekmeye çalıştığı, yobaz eğilimli gazete seçim günü birinci sayfasında iri puntolarla verdiği manşette, “Ümmetin seçimi” başlığı altında, (120’nin üzerinde ülkede 35 bini aşkın yayıncıyı temsil eden)  WAN IFRA ve WEF’yi suçlarken bir kez daha gayrimüslimleri hedef etti. (AKP eğer dünyanın önüne İnsan Haklarına saygılı hukuk devleti olarak çıkmak istiyorsa ilk önce bu nefret söylemi üreten posalardan kurtulmalıdır. HYETERT)

Seçim arifesinde mesaj vermek için Rumeli Hisarı’nda restore edilen Boğazkesen Fetih Mescidi’ni ziyaret eden Cumhur reisi Erdoğan’nın şu sözlerini aktardı: “Vatandaşlarıma benim hitabım, birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan, milli iradenin tecellisi noktasında, herkes şüphesiz ki iradesini bu istikamette kullanmalı.[…] Çünkü ülkemizin, şunu unutmayalım, birliğini, beraberliğini bozmaya gayret eden odaklar var. İçeride var, dışarıda var.” Başka bir deyişle ülkeyi “dinamitlemekle” suçlanan odaklar Akit’in “Gâvuru sevindirmeyin” manşetinde belirtilmekte ve hedef gösterilmekte. Bilindiği gibi “Gâvur”, türkçede Müslüman olmayan kişileri belirtmek için kullanılan bir sıfattır. Osmanlı Devleti döneminde Farsça gebr sözcüğünden Türkçeye girmiş ve gayrımüslimleri, nitelemek için kullanılagelmiştir
WAN IFRA ve WEF kuruluşlarının yanı sıra en köklü basın özgürlüğü örgütlerinden IPI ve PEN‘in dünyaca ünlü 50’den fazla gazetecinin imzasıyla Cumhur reisi Erdoğan’a gönderilen basın özgürlüğüne ilişkin ağır eleştirilerin yer aldığı dilekçeyi hatırlatan Akit, “Türkiye’nin yol haritasını çizecek olan seçimlerde, vatandaşların istikrardan yana tercih yapması, kaos lobilerinin heveslerini boşa çıkaracak” anonsu yaptı.
“Kaos lobileri” Cumhur reisi Erdoğan’nın “ÜST Akıl” Komplo teorisi çerçevesinde Akit gazetesince söz konusu manşet haberde şu şekilde vurgulandırılmakta:
muhtemelen_ust_bir_akil_var_h39781“[…] Erdoğan, şöyle devam etti: “Özellikle son dönemde dışarıdaki bazı uluslararası medya kuruluşlarının, üst akıldan aldıkları talimatla gerek şahsıma yönelik gerek Türkiye’deki bazı siyasi partilere yönelik yaptıkları açıklamaları herhalde duyuyorsunuz, okuyorsunuz. Bunlar çok manidardır. Size ne? Siz kendi ülkenizdeki seçimlerle ilgilenin.[…]”
Son dönemde AkP iktidarına yörüngesindeki yayın organlarında ve seçim mitinglerinde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş aleyhine yapılan karalama propagandası kampanyalarına. Akşam Gazetesi Demirtaş’ın planlarını Yahudi lobisinin yaptığı iddiasını ortaya atarak katılmıştı.
http://kehaber.org/2015/11/01/akit-gavuru-sevindirmeyin/

Yorumlar kapatıldı.