İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Markar Esayan: “Artık Türkiye’de azınlık ve Kürt sorunu yok”

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, 13 yılda Türkiye’de bütün halkların lehine sessiz ve barışçıl bir devrim yaşandığını belirterek, “Türkiye’de azınlık ve Kürt sorunu yok artık” dedi… “Meclis’te azınlık hakları için ne tür girişimde bulunacağı ve hangi projeleri hayata geçirebileceğine” ilişkin soru üzerine Markar Eseyan, “Türkiye’de artık azınlık sorunu yoktur” ifadelerini kullandı. Eseyan, şöyle devam etti:”Türkiye’de Kürt sorunu da yok artık. Biz genel olarak demokratikleşme, ekonomi ve özgürlüklerle ilgili adımlarımıza devam edeceğiz. Hiçbir zaman parti olarak ‘sadece Ermenilerin, Kürtlerin sorunlarını çözelim’ diyerek olaya yaklaşmadık. Biz bütün Türkiye’nin demokratikleşmesinin zaten herkesin sorunlarını çözeceğini ön gördük. Ama her türlü etnik meseleye karşı da duyarlı olduk. Çözülmesi gereken ufak tefek meselelerimiz var. Tabii bunlarla da yakından ilgilenip çözeceğiz.”

***
AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, 13 yılda Türkiye’de bütün halkların lehine sessiz ve barışçıl bir devrim yaşandığını belirterek, “Türkiye’de azınlık ve Kürt sorunu yok artık” dedi.
Esayan, 1 Kasım seçim sonuçlarını ve AK Parti’nin elde ettiği başarıyı değerlendirdi.
İstanbul’da alınan sonucun normal olduğunu, AK Parti’nin 2011 seçimlerinde elde ettiği başarıyı bu seçimlerde yakaladığını ifade eden Esayan, seçim sonuçlarının bütün dünyaya, gayrı milli ittifaka ciddi bir birlik ve beraberlik mesajı olduğunu dile getirdi.
Markar Esayan, “Giden oylarımızı geri topladık ve daha fazla bir teveccühü yakaladık. Seçim sonuçları şunu gösteriyor: İdeolojik takıntılar ve saplantılar gittikçe siyasi denklemden uzaklaşıyor. İnsanlar ortak bir vatanda barış içerisinde ve ekonomik standartları yüksek şartlarda yaşamak istiyor. Bu nedenle vatandaşlarımız, tercihlerini Türkiye’de gerçek siyaset yapan, güvenliği ve özgürlüğü dengeli bir şekilde yürüten AK Parti’den yana kullandı” diye konuştu.
AK Parti’nin meşruiyetini yüzde 50 ile daha da perçinleştirdiğini, Türkiye’nin her yerinde oylarını artıran bir siyasi oluşumun başarısına saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Esayan, şunları kaydetti:
“Dünyada, 13’üncü yılında böyle bir rekor oyla tekrar iktidar olan başka bir parti yok. Bu sosyoloji ve siyaset biliminde yeni bir fenomen. Türkiye’de 13 yıldır bütün halkların lehine sessiz ve barışçıl bir devrim yaşanıyor. Bunu sahiplenen bir bilinç var. Aslında Gezi’den 7 Haziran öncesine kadar yapılan Kürt-Türk, Alevi-Sünni, Beyaz Türk-Siyah Türk ayrışmasıyla ilgili tahrikler, ülkenin bölünmesine yönelik bütün planlamalar ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a dönük bütün saldırıların alt yapısı çökmüştür. Bu anlamda yeni bir Türkiye’ye adım attık. Artık sorumluluğumuz çok daha fazla. Çünkü, zafer bütün Türkiyelilerindir.”
“Meclis’te azınlık hakları için ne tür girişimde bulunacağı ve hangi projeleri hayata geçirebileceğine” ilişkin soru üzerine Markar Eseyan, “Türkiye’de artık azınlık sorunu yoktur” ifadelerini kullandı.
Eseyan, şöyle devam etti:
“Türkiye’de Kürt sorunu da yok artık. Biz genel olarak demokratikleşme, ekonomi ve özgürlüklerle ilgili adımlarımıza devam edeceğiz. Hiçbir zaman parti olarak ‘sadece Ermenilerin, Kürtlerin sorunlarını çözelim’ diyerek olaya yaklaşmadık. Biz bütün Türkiye’nin demokratikleşmesinin zaten herkesin sorunlarını çözeceğini ön gördük. Ama her türlü etnik meseleye karşı da duyarlı olduk. Çözülmesi gereken ufak tefek meselelerimiz var. Tabii bunlarla da yakından ilgilenip çözeceğiz.”
Eseyan, Meclis’in farklı inanç ve etnik kökenden insanların temsiliyle renkli bir yapıda olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
“Türkiye’nin tüm renklerini yansıtan bir AK Parti var. Umarım muhalefet partileri artık Türkiye’nin problemlerini çözmek, ülkeye çağ atlatmak için katkılarını ortaya koyarlar. Bugüne kadar ortaya koydukları performans gerçekten içler acısı, çok gayrı milli, çok gayrı ahlaki oldu. Paralel örgütle PKK ile düşüp kalkan muhalefetin içler acısı halini izledik. Vatandaş da gereken dersi verdi. Bunun neticesinde oylarında patlama olacağı iddia edilen partiler çöküş yaşadı. Bundan bir mesaj almaları ve artık AK Parti’ye olumlu muhalefet ederek siyaseti normalleştirmeleri gerekiyor.”
Kendisiyle birlikte biri CHP diğeri de HDP’de olmak üzere Meclis’te üç Ermeni milletvekili olduğunu aktaran Eseyan, “Ermenilik, niçin Meclis’te birlikte hareket etmeyi gerektiren bir unsur olsun? Türkiye’de azınlık haklarını mecliste Ermeniler yokken AK Parti savundu Vakıflar Yasası’nı. Dolayısıyla bu tür konularda bütün vekillerle ortak çalışırız. Biz Ermeniler olarak Meclis’e AK Parti’nin 13’üncü yılından sonra girdik. 13 yıldır bu ülkede radikal devrimler oldu. Bunu Ermeniler mi yaptı? Meclis’teki AK Partili milletvekilleri yaptı. Dolayısıyla onlara çok şey borçluyuz. Bilgi amaçlı olarak bu konularda bize başvurular olabilir. Ama ben bu yönde kategorileri yanlış buluyorum ve karşıyım. Çünkü biz, bu konuları aştık. Demokratikleşme herkesin sorunların çözer” değerlendirmesinde bulundu. (AA)

Yorumlar kapatıldı.