İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni öğrencilere özel din soruları

Ayşegül Kahvecioğlu -Ankara
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 25 Kasım’da gerçekleştireceği TEOG Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında bu yıl ilk kez Ermeni okullarında okuyan öğrencilere, ‘Ermeni dini’ ile ilgili sorular yöneltecek.Ancak ‘Ermeni dini’ sorularının tamamı öğrencilere Türkçe olarak sorulacak. Türkiye’de tamamı İstanbul’da toplam 18 Ermeni okulu bulunuyor.

Kontenjanları 5 bin 900’ü bulan Ermeni okullarında okuyan öğrenci sayısı ise 3 bin. Bunun 2 bin 194’ü ise ilk ve ortaokulda okuyan öğrencilerden oluşuyor. Türkiye’de Lozan Antlaşması’na göre azınlık kabul edilen ve kendi okullarını açmalarına izin verilen bir diğer grup olan Rum okullarının ise durumu net değil.
İlk kez Musevi öğrencilere
Geçen yıl kasımda yapılan ek bir düzenlemeyle ise, TEOG’da ise ilk kez Musevi öğrencilere yönelik de din soruları hazırlanmış ve Özel Ulus Musevi 1. Karma Ortaokulu’nun 8. sınıf öğrencilerine, “Roş Aşana Bayramı, Kipur Orucu, Şabat ve evrenin ve dünyanın yaradılışı, hayat gailesinden kopabilmenin önemi, kendi içine dönme, Yahudiliğin yasakladığı kumar, uyuşturucu ve çarpık ilişkiler gibi kötü alışkanlıklar, evin kutsiyeti, Yahudiliğin dinler arasındaki yeri” gibi çok sayıda konu içinden sorular sorulmuştu.

Yorumlar kapatıldı.