İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sonuçlara ABD’den İlk Yorum

Washington’daki düşünce kuruluşlarından Wilson Center’ın Ortadoğu Çalışmaları Direktörü Prof. Henri Barkey Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi. Barkey’e göre sandıktan seçmenin istikrar mesajı çıktı ve Davutoğlu ile Erdoğan hariç herkes kaybetti. “MHP mesajı  olmayan bir partiydi” yorumu yapan Barkey bu partiden kaçış olduğunu kaydetti. Uzmana göre, HDP’ye ise en büyük zararı, yeniden çatışma sürecini başlatarak, ateşkes kararını çok geç ilan eden PKK verdi. CHP’nin oylarını 6 ayda sadece 100 bin artırmasını “fırsatı kullanamama” olarak niteleyen Henri Barkey, ana muhalefet partisinin de kaybedenler arasında olduğunu savundu. Hem siyasete girmesi beklenen Abdullah Gül’ü hem de Gülen Cemaati’ni de kaybedenler hanesine kaydeden Barkey, artık güçlü bir Erdoğan profili göreceğimizi söylüyor.

***
Washington’daki düşünce kuruluşlarından Wilson Center’ın Ortadoğu Çalışmaları Direktörü Prof. Henri Barkey Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi. Son beş ay içinde ikinci kez genel seçim için sandığa giden Türkiye’de çoğunluğun kararı Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yeniden tek başına iktidara taşımak yönünde oldu. Peki seçmen bu sonuçlarla ne mesaj verdi? Washington’daki düşünce kuruluşlarından Wilson Center’ın Ortadoğu Çalışmaları Direktörü Prof. Henri Barkey Amerika’nın Sesi’ne değerlendirdi.
Barkey’e göre sandıktan seçmenin istikrar mesajı çıktı ve Davutoğlu ile Erdoğan hariç herkes kaybetti. “MHP mesajı  olmayan bir partiydi” yorumu yapan Barkey bu partiden kaçış olduğunu kaydetti. Uzmana göre, HDP’ye ise en büyük zararı, yeniden çatışma sürecini başlatarak, ateşkes kararını çok geç ilan eden PKK verdi.
CHP’nin oylarını 6 ayda sadece 100 bin artırmasını “fırsatı kullanamama” olarak niteleyen Henri Barkey, ana muhalefet partisinin de kaybedenler arasında olduğunu savundu. Hem siyasete girmesi beklenen Abdullah Gül’ü hem de Gülen Cemaati’ni de kaybedenler hanesine kaydeden Barkey, artık güçlü bir Erdoğan profili göreceğimizi söylüyor.
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin dördüncü kez tek başına iktidar koltuğuna taşıyan seçim sonuçları sonrasında Kürt meselesiyle çalışmalarına, kendine güvenen bir iktidar olarak yeniden başlayabileceğini de savunan Barkey, PYD’ye karşı ise daha sert bir politika sergileneceği tahmininde bulunuyor.
Bölge uzmanı Henri Barkey, bu sonuçlarla birlikte son dönemde Türk hükümeti ile Amerikan yönetimi arasında giderek sertleşen söylemler nedeniyle gerilen ilişkilerin, daha da zor bir döneme girebileceğini de sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.