İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni ve Gülen Yanlısı Kongre Üyeleri’nden Obama ve Kerry’ye Mektup

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Türkiye ve uluslararası alanda Türk hükümetini hedef alırken Türkiye’nin menfaatlerine zarar verecek hamlelerden çekinmeyen Pennsylvania merkezli paralel yapılanma, ABD’de Türkiye’den toplanan himmet paralarıyla oluşturduğu lobi tesiriyle Kongre üyelerini Türkiye’ye karşı devreye soktu. Bir süre önce ABD Temsilciler Meclisi’nden bir grup Kongre Üyesinin Başkan Barack Obama’ya yönelik bir mektup kaleme alarak Türkiye’ye yönelik “endişelerini” dile getirmelerinden sonra şimdi de 19 Senatör, ABD Dışişleri Bakanı’na yönelik bir mektup yazarak Bakan John Kerry Türk hükümetine basına yönelik baskı ve kapatmalara son verme çağrısı yapmaya davet edildi.

ABD Kongresi’ndeki Türkiye karşıtı tasarılara destek vermesiyle bilinen Ermeni ve İsrail yanlısı Senatör Chuck Schumer ve ABD’de Gülen’e bağlı kuruluşlar tarafından bağış aldığı sabit olan Senatör Roger Wicker’in başını çektiği girişim ile ABD Kongresi’ndeki Türkiye aleyhtarı gruplar, Türkiye’de medya özgürlüğüne ilişkin “sözde” endişelerini belirtiyorlar.
Daha önce Türkiye’de basın hürriyetine ilişkin kara propagandayla Türkiye’yi Kuzey Kore ile aynı kategoriye sokan bir uluslararası kuruluşun raporlarının referans gösterildiği mektuba Cumhuriyetçi Partili Başkan aday adaylarından Senatör Ted Cruz’un da imza attığı görüldü.
 Mektupta John Kerry’ye Türkiye’de basın hürriyetine ilişkin meseleleri 1 Kasım seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk hükümeti ile ele alma çağrısı yapıldı.
Paralel yapının ABD’de son dönemde Türkiye aleyhindeki lobi faaliyetlerinin hız kazandığı, Türk yetkililer tarafından da dile getirilmişti. Konuya ilişkin açıklamasında eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Amerika’dan Türkiye aleyhine karar çıkarılması için Ermenilerden daha çok çaba sarf ediyorlar. Şimdi de PKK’yı masum göstermek için herkesten çok çaba sarf ediyorlar. Bunlar 17-25 Aralık darbe girişimini yaparken de aynı amaçtaydı. PKK da ülkeyi yakmak, yıkmak istiyor, bunlar da Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak istiyor, ele geçirmek istiyorlar.” diye konuşmuştu.

Yorumlar kapatıldı.