İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

O Bakan Ermeni ayininde

AB Bakanı olduğu dönemde sözde Ermeni soykırımı hakkında “Bir katliam yapıldığı çok net ve açıktır” diyen HDP’li Ali Haydar Konca’nın Hollanda’da da Almelo Ermeni Kilisesi’nde ayine iştirak ettiği ortaya çıktı.7 Haziran seçimlerinde yurtdışından gelen oylarla HDP’den Kocaeli Milletvekili seçilen ve Türk siyasi hayatı boyunca ilk defa kurulan seçim hükümetinde Avrupa Birliği Bakanı olup kısa bir süre sonra istifa eden Ali Haydar Konca, 1 Kasım genel seçim çalışmalarını Avrupa’da sürdürüyor. (Gerçek devlet adamı ayırım yapmaz. Takdir edilecek bir davranış. HYETERT)

ÖNCE KİLİSEDE KAHVALTI
Avrupa Birliği Bakanı olduğu dönemde 1915’teki Ermeni olaylarını sözde soykırım olarak tanıdığını ifade etmesinin ardından büyük tepki toplayan HDP’li Konca, seçim çalışmalarını yürüttüğü Hollanda’da vatandaşları ziyaret etti. Yurtdışından gelen oylarla tekrar milletvekili seçilmek isteyen Konca, söz konusu ziyaretler sırasında Almelo Ermeni Kilisesi’ndeki kahvaltı davetine de katıldı. Ermeni Kilisesi’ndeki buluşmada HDP’li Konca’nın, kilisedeki ayine de iştirak ettiği ortaya çıktı.

‘KATLİAM AÇIK VE NETTİR’
Ermeniler ile yakın ilişki içinde olan Konca, Avrupa Birliği Bakanı olduğu dönemde Ermeni Olayları ile ilgili şunları söylemişti: “Bir katliam yapıldığı çok net ve açıktır. Bu durum herkes tarafından kabul ediliyor. Esas itibari ile bunu kabul etmeyen de yoktur. Asıl olan mesele onun ne şekilde tanımlanacağı noktasındadır. Bu durumu da partimizle istişare  yaparak ve birlikte vereceğimiz karar doğrultusunda bu görüşümüze netlik kazandıracağız.”

Yorumlar kapatıldı.