İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cevap gecikmedi

Vatan Partisi Uluslararası Büro üyesi Onur Sinan Güzaltan’dan Baskın Oran’a yanıt. Agos gazetesi yazarı Baskın Oran’ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde “Ermeni soykırım” davasını kazanan Doğu Perinçek’e destek verdiği yazıya Vatan Partisi’nden yanıt geldi. Vatan Partisi Uluslararası Büro üyesi Onur Sinan Güzaltan imzasıyla Oran’a verilen yanıtta “maalesef sayın Oran, yazısında AİHM kararını ifade özgürlüğüne indirgeyerek birden fazla hukuki yanlışa, kendi deyimi ile günaha girmekte” denildi. (!!! HYETERT)

Baskın Oran Ermeni Cemaati’nin yayın organı Agos’ta “Perinçek Türkiye’ye büyük iyilik etti” derken, “Ermeni soykırım iddiaları”nı reddetmenin fikir özgürlüğü olduğunu savunmuştu. “Doğu Perinçek’e milletçe teşekkür ederiz. İroni yapmıyorum. Samimi söylüyorum” diyen Oran, Perinçek için “bundan sonra oturup sadece günah işlese, bu sevabı yeter. Üç noktada özetleyeyim” ifadelerini kullanmıştı.
İŞTE BASKIN ORAN’A VATAN PARTİSİ’NİN VERDİĞİ YANITIN TAMAMI:
“BASKIN ORAN’IN GÜNAHLARI VE SEVAPLARI
Agos Gazetesi yazarı Baskın Oran, AİHM’in aldığı Perinçek/İsviçre kararı sonrası “Perinçek Türkiye’ye büyük iyilik etti” başlığı ile bir yazı kaleme aldı.
Oran , AİHM kararına yönelik olarak, Perinçek “bundan sonra oturup sadece günah işlese, bu sevabı yeter” ifadelerini kullandığı yazısında, AİHM kararını üç noktada özetledi.
Maalesef sayın Oran, yazısında AİHM kararını ifade özgürlüğüne indirgeyerek birden fazla hukuki yanlışa, kendi deyimi ile günaha girmekte.
1-  Oran yazısında, “yasakçı zihniyet her yerde…Perinçek kararı sayesinde İsviçre ve Fransa gibi ülkeler “soykırım yoktur” diyenlere saldıramayacak, Türkiye’de “Soykırım vardır” diyenlere” ifadelerini kullanmış.
AİHM kararında soykırımın hukuki bir kavram olduğunu ve 1915 olaylarının, soykırım kavramının somutlaştığı Holokost’la bir benzerlik taşımadığını belirtmiş. Dolayısı ile AİHM kararında, temelde tartışılan konu ifade özgürlüğünden çok, hukuki olarak soykırım olarak tanımlanmamış 1915 olaylarının, İsviçre makamları tarafından Soykırım olarak tanınıp aksi söylemlere ceza öngörülmesidir.
Kararı basite indirgersek, bir kişiyi öldürdüğü kanıtlanamayan bir diğer kişiye katil suçlamasını yöneltmek ifade özgürlüğü kapsamına değil, iftira suçunun içine girer.
Dolayısı ile Soykırım yoktur diyenlerle, Soykırım vardır diyenleri ifade özgürlüğü altında aynı potaya koymak hukuki olarak doğru değildir.
2-  Oran, nasıl yapmış bilemiyoruz ama konuyu, AİHM kararından çıkartıp PKK ve ifade özgürlüğüne getirmiş.
Terör eylemleri düzenleyen ve terör örgütü olarak tanınan bir örgütün eylemlerinin veya varlığının övülmesi, dünyanın hiçbir ülkesinde “ifade özgürlüğü” kapsamına girmez. AİHM’in Perinçek/İsviçre kararını bu konuya bağlamak en hafif tabirle abesle iştigal olmuş.
3-  Oran, Perinçek’in ve ulusalcıların uluslar arası mahkemeye başvurmayı “vatana ihanet” olarak kabul ettiğini iddia etmiş.
Öncelikle Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AİHM’e, Türkiye’yi şikayet etmek için değil, tarihimizi hedef alan İsviçre’yi mahkum ettirmek için başvurmuştur.
“Emperyalist bir yalan” olan Ermeni Soykırımı iddialarını Avrupa’nın en yüksek mahkemesi önünde çürütmenin “vatana ihanet” değil “vatan görevi” olduğunu sanırız sayın Oran hepimizden iyi bilmektedir.
Sayın Oran’ın sadece günahlarını sayıp haksızlık etmeyelim.
Oran yazısında “Doğu Perinçek’e milletçe teşekkür ederiz” ifadelerini kullanmış. Sayın Oran, vatanımızı Avrupa’nın göbeğinde savunan ve tarihimizi bir kez daha aklayan Perinçek’e teşekkür etmekte haklıdır . Bu teşekkür Sayın Oran’ın sevap hanesine işlenmiştir.
Onur Sinan Güzaltan
Onur Sinan Güzaltan kimdir:
Paris- Val de Marne Üniversitesi Hukuk Fakültesinde hukuk lisansı ve Uluslararası Hukuk ve Avrupa Birliği Hukuk’u yüksek lisans eğitimi gördü.
Vatan Partisi Uluslararası Büro üyesidir.
Odatv.com

Yorumlar kapatıldı.