İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Aram I: Ortadoğu’daki krizler dış güçlerce kışkırtılıyor

Kilikya Katolikosluğu resmi elektronik sayfasının verdiği habere göre, Aram I konuşmasında özellikle şunları kaydetti: «Ortadoğu bugün bir kez daha krizlerle dolu bir döneme dönmüştür. Bu krizler kendi jeopolitik çıkarları için dış güçlerce kışkırtılmaktadır. Bu krizler bütünsel ve kalıcı çözümünü sadece yerel güçlerin katılımı ve Hıristiyan-İslam varlığını kucaklayan bir yükümlülükten hareket eden bir siyasi süreçle çözümünü bulur.»

***
Ortadoğu’nun özgün zenginliklerinden biri çeşitlilik olmuştur ve sonuç olarak bunu ne pahasına olursa olsun korumak gerek. Beyanat Atina’daki Uluslararası Forum esnasında Kilikya Katolkosu Aram I’den geldi.
Kilikya Katolikosluğu resmi elektronik sayfasının verdiği habere göre, Aram I konuşmasında özellikle şunları kaydetti:
«Ortadoğu bugün bir kez daha krizlerle dolu bir döneme dönmüştür. Bu krizler kendi jeopolitik çıkarları için dış güçlerce kışkırtılmaktadır. Bu krizler bütünsel ve kalıcı çözümünü sadece yerel güçlerin katılımı ve Hıristiyan-İslam varlığını kucaklayan bir yükümlülükten hareket eden bir siyasi süreçle çözümünü bulur. ».
Kilikya Katolikosu Aram I, Yunanistan Dışişleri bakanının davetiyle Yunan devletince düzenlenen Hıristiyan ve Müslüman Önderler Forumuna katılım için Atina’da bulunmakta.
Forumun genel başlığı ʺOrtadoğuda Dinler ve Kültürlerin Barış içinde Birarada Varlığıʺ.
Forum açılışında Yunanistan cumhurbaşkanı ve Dışişleri bakanı birer konuşma yaptılar.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.