İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Djşmarityan: Ermenistan, AB’yle işbirliğini derinleştirmeye kararlı

Ermenistan, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) çerçevesinde üstlendiği yükümlülükleri hesaba katarak AB’yle işbirliğini derinleştirmeye kararlı. Beyanat, yeni atanan Almanya’nın Erivan elçisi Matthias Kiesler’i kabul eden Ermenistan Ekonomi bakanı Karen Djşmarityan’dan geldi.

Ekonomi bakanlığı Basın Servisinden NEWS.am’e verilen bilgiye göre, bakan Djşmarityan iki ülke arasında iyi ilişkilerinn şekillenmiş olduğu, Almanya Hükümetinin iki ülke arasındaki işbirliğinin gelişesi ve genişlemesine daima destek olduğunu ifade etti.
Samimi kabul için teşekkür eden elçi, çalışmalarıyla ikili ilişkilerin genişlemesi ve derinleşmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirtti. Elçi, işbirliği için önerilen alanlara ilişkin bilgi verilmesini rica etti.
Djşmarityan, halihazırda geçekleştirilmekte olan İran-Ermenistan Demiryolu, Kuzey-Güney Otoyolu inşası ve enerji alanındaki diğer projeleri olmak üzere altyapı projelerine Alman firmalarının farklı formatlarda katkısının nönemini kaydetti.
Bakan, ikili ilgi duyulan alanlarda işbirliğini teşvik amacıyla önümüzdeki yıl alansan iş forumları düzenlenmesi önerisinde bulundu.
Gündemde Ermenistan-AB arasındaki yeni anlaşmaya yönelik öngörülen müzakerelerin seyri konusu da yer aldı. Bakan Djşmarityan Ermenistan’ın, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) çerçevesinde üstlendiği yükümlülükleri hesaba katarak AB’yle işbirliğini derinleştirmeye kararlı olduğunu belirtti.
Buluşmada ekonomik işbirliğine ilişkin bir dizi diğerkonu da görüşüldü.
Ermenistandan haberler – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.