İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hrant Dink suikastında 25 şüpheliye dava

Hrant Dink’in 17 Ocak 2007’de öldürülmesinde ihmalleri oldukları gerekçesiyle bir süredir haklarında soruşturma yürütülen kamu çalışanları hakkındaki soruşturma tamamlandı. Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmalleri oldukları gerekçesiyle kamu çalışanlarına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmayı yürütem Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Gökalp Kökçü aralarında Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstanbul eski emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Trabzon eski Emniyet Müdür Reşat Altay, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürleri Ahmet İlhan Güler ve Ali Fuat Yılmazer ile İstihbarat eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Eski Daire Başkan Yardımcısı Coşgun Çakar’ın da bulunduğu 25 şüpheli hakkında “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “Kasten öldürme”,”Resmi belgede sahtecilik”, “Resmî belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek” ve “Görevi kötüye kullanma suçları kapsamında iddianame düzenledi.
140 SAYFALIK İDDİANAME
Bir numaralı şüphelinin Ramazan Akyürek olduğu kritik 140 sayfalık iddianame, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nn onayına sunuldu. İddianamede Hrant Dink’in öldürülmesi olayında Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve Cogun Çakar’ın yöneticisi olduğu silahlı bir suç örgütünün etkili olduğu kaydedildi. Başsavcılık, onaylarsa iddianame, terör suçlarına bakan mahkemeye gömnderilecek. Şüphelilerden Engin Dinç hakkında “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi” ve “görevi kötüye kullanma ” suçları kapsamında hapis cezası istendi.

http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/10/20/hrant-dink-suikastinda-25-supheliye-dava

Yorumlar kapatıldı.